Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Realizari de circa 85%, la incasarea veniturilor la buget

Incasari sporite la veniturile bugetului general consolidat. Cu asta se lauda Directia Finantelor Publice Braila, in privinta activitatii desfasurate pe primul semestru al acestui an, asa cum au fost ele prezentate ieri, in raportul prezentat de directorul Ilie Deca, in fata Colegiului Prefectural. Astfel, desi programul transmis de Ministerul Finantelor in teritoriu, de 279,8 milioane lei, s-a realizat in proportie de numai 86,41%, exista si o parte buna: comparativ cu perioada corespunzatoare a anului trecut, incasarile au crescut cu 30%. Mai exact, incasarile la bugetul de stat au crescut cu 47,45%, comparativ cu perioada aferenta anului precedent, incasarile la bugetul asigurarilor sociale - cu 22,9%, cele la bugetul asigurarilor pentru somaj - cu 9,1%, iar cele la bugetul fondului unic de asigurari de sanatate - cu 26,1%.
Pentru realizarea veniturilor la bugetul general consolidat, in semestrul I 2006, s-au emis un numar total de 15.631 de titluri executorii, in suma totala de 46.792.712 lei, dintre care 3200 pentru persoane fizice, iar restul pentru persoane juridice. In plus, au fost aplicate 22 de popriri, in suma de 115 mii lei.
Din punctul de vedere al directorului Deca, nerealizarea integrala a veniturilor prognozate in semestrul I are mai multe cauze: "In primul rind, peste 300 de agenti economici cu obligatii importante catre bugetul consolidat sint in faliment, iar recuperarea creantelor decurge foarte greu. Din totalul obligatiilor restante la bugetul general consolidat, de 300 milioane lei, restantele agentilor economici aflati in faliment insumeaza 215 milioane lei, ceea ce reprezinta 71%. In plus, este vorba despre decontarea cu intirziere a platilor dintre agentii economici datorita blocajului financiar sau lipsei de lichiditati".
Categorie articol: 

Comentarii