Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reabilitarea familiei Cloşcă

Familia Cloşcă, cea care ar trebui întrebată de autorităţi (dar la modul serios) cum anume s-a împroprietărit cu nişte clădiri istorice ale Brăilei, încearcă acum să se reabiliteze în faţa brăilenilor. E drept, oricine are dreptul la reabilitare, dacă s-a mânjit. Dar asta doar după ce îşi ispăşeşte “pedeapsa”. După o perioadă de penitenţă, dublată de recuperarea prejudiciului, moral, material, orice om de pe lumea asta trebuie considerat un om reabilitat pentru societate.

Problema la alde Cloşcă, mai ales după ce s-a întâmplat în Concordia, este că nivelul de credibilitate şi respect din partea brăilenilor tinde vertiginos către zero. Iar asta spune multe despre acţiunile făcute de-a lungul anilor de cei din familia Cloşcă. Faptul că brăilenii nu au încredere în ceea ce spun, întreprind sau renovează înseamnă că pe undeva această familie a greşit. Poate că a înşelat, poate că a umblat cu prostii… nu este cazul să intrăm acum în amănunte. Cert este că prea puţini cetăţeni din Brăila şi-ar scoate, la o adică, pălăria în faţa familiei Cloşcă.

Probabil că şi din acest motiv alde Cloşcă încearcă să se reabiliteze în faţa brăilenilor. Şi cum putea face mai bine această reabilitare dacă nu cu reabilitarea unei clădiri istorice. Este vorba despre clădirea în care a funcţionat fostul hotel “Atena”, din care 60% din suprafaţă aparţine familiei Cloşcă.

Este foarte bine că familia Cloşcă a înţeles, în sfărşit, că este cazul să intre în rând cu lumea. Dar eu unul nu m-aş grăbi cu laudele prea tare  pentru că alde Cloşcă nu au făcut acest gest (de a reabilita clădirea pe banii ei) dintr-o pornire civică, ci de teama că vor curge amenzile. Pe de altă parte, la cât de mici sunt în acest moment amenzile... . E adevărat că primarul o pregăteşte pentru la anul pe aia cu impozite mărite de 5 ori pentru cine nu reabilitează clădirile, dar până la intrarea în vigoare mai trece apă pe Dunăre.

Din câte ştiu eu, la acest moment există o lege care îi amendează pe proprietarii clădirilor istorice dacă le lasă de izbelişte, nerenovate, într-o stare vecină cu abandonul. Ok, clădirea în care a funcţionat fostul hotel “Atena” nu era abandonată (acolo locuiesc şi alte familii), dar arăta rău, fiind chiar un pericol pentru pietoni. Prin urmare, reabilitarea clamată acum de familia Cloşcă a venit pe fondul constrângerii legii. Este bine că familia Cloşcă încearcă să se reabiliteze în faţa brăilenilor, dar până la reabilitarea totală mai este drum lung. Un drum mult mai lung decât a durat obţinerea hârtiilor necesare pentru începerea reabilitării. (Hotel Antena 3)
Categorie articol: 

Comentarii