Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reţeaua de hipermarket-uri PIC îşi reia activitatea

Conducerea reţelei de hypermarket-uri PIC, controlată de fraţii Penescu, aflată în insolvenţă, a anunţat că va redeschide cele cinci magazine, printre care şi Brăila, închise în anul 2009 şi la începutul acestui an, în urma procesului de restructurare decis de acţionariat.
"Primul magazin care urmează a fi deschis din reţea este cel din Craiova, urmând ca după aproximativ o lună şi jumătate să fie deschis şi magazinul din Piteşti", a declarat directorul de marketing al Muntenia Hipermarket, Claudia Rusu, companie care administrează reţeaua PIC. Întrebată de reporterii "Obiectiv" dacă poate înainta un termen şi în cazul magazinului din Brăila, sursa citată a precizat că redeschiderea hypermarket-ului din oraşul nostru ar putea avea loc în a doua jumătate a acestui an, mai precis în toamnă sau iarnă. Noua firmă care va opera cele cinci magazine este Muntenia Hipermarket şi face parte din grupul PIC. "Referitor la situaţia de insolvenţă a firmei PIC, îi asigurăm pe toţi colaboratorii noştri că aceasta este administrată judiciar de cea mai puternică firma de pe piaţa din România, «PricewaterhouseCoopers», o firmă cu bogată experienţă în domeniu", a mai declarat Claudia Rusu.
Reamintim că în cursul lunii octombrie anul trecut, compania PIC a închis magazinul pe care îl deţine în Brăila, după exact doi ani de la inaugurarea acestuia în 2007. La câteva săptămâni după închiderea magazinului din Brăila, grupul românesc de retail PIC a intrat în insolvenţă la cerere, din cauza creşterii datoriilor către creditori, în special către furnizori, pe fondul scăderii vânzărilor. De menţionat că înainte de închiderea PIC Brăila, mai precis în vara anului trecut, a fost închis un alt proiect important - Complexul Comercial Armonia. La data închiderii porţilor fostului mall situat pe şoseaua de centură, dezvoltatorul imobiliar "Red Management Capital" anunţa că nu renunţă total la proiectul de la Brăila, în sensul că există intenţia de a-l redeschide după transformarea lui într-un centru comercial cu profil de discount. Deocamdată, cei de la Red nu au nicio veste despre o viitoare redeschidere a fostului mall.
Categorie articol: 

Comentarii