Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Razvan Lucescu comparat cu Mourinho in presa germana

Tehnicianul Rapidului, Razvan Lucescu, este comparat, ca tinuta, cu antrenorul portughez al echipei Chelsea Londra, Jose Mourinho, intr-un portret publicat de cotidianul Die Welt, in ziua meciului dintre SV Hamburg si formatia giulesteana, din optimile de finala ale Cupei UEFA.
"Are parul negru si dat cu gel. Si paltonu este tot negru. Atunci cind e frig, barbatul obisnuieste sa poarte manusi albe. Descrierea ar putea sa-l vizeze pe Jose Mourinho, antrenorul lui Chelsea. Nu este insa asa. Mai exista in Europa un antrenor cu o tinuta asemanatoare cu a portughezului si care, cu echipa sa, a reusit sa bage spaima in formatiile germane participante in Cupa UEFA: Razvan Lucescu, de la Rapid Bucuresti", scrie Die Welt.
In articolul publicat de cotidianul german se mentioneaza ca, in drumul spre optimile de finala, Rapid a eliminat Hertha Berlin, chiar daca pornea ca outsider.
"Nici in Romania echipa giulesteana nu este prea luata in seama, fiind abia pe locul trei in campionat, dupa Steaua si Dinamo. Lucescu e privit ca un antrenor prea slab pentru a-si conduce echipa spre virful fotbalului international. De la un antrenor care a fost doar un portar mediocru si care se afla pe punctul de a fi demis inca de la inceputul sezonului, expertii din fotbalul romanesc nu se asteptau la prea mult. Numai celebrul sau tata, Mircea Lucescu, caruia Razvan ii datoreaza totul, dar cu care nu-i place sa fie comparat, l-a salvat pe antrenorul giulestean de pierderea serviciului", continua Die Welt.
Mircea Lucescu, in virsta de 60 de ani, a cistigat Cupa UEFA in 2000, cu Galatasaray Istanbul si a pregatit, printre altele si pe Inter Milano. Publicatia germana aminteste ca Mircea Lucescu l-ar fi sunat pe patronul Rapidului, George Copos, vicepremierul Romaniei, si a pus o vorba buna pentru fiul sau. "Doar asa Razvan Lucescu a putut ramine mai departe la Rapid", apreciaza cotidianul german.
Razvan a rasplatit imediat increderea care i s-a acordat, scrie Die Welt, invingind in Cupa UEFA formatia Feyenoord Rotterdam. "A fost inceputul unei povesti de succes pe plan international", adauga publicatia germana care afirma ca Mircea Lucescu isi aloca o parte din meritele succesului rapidist. "Fara mine, nu s-ar fi vorbit asa ca acum in Europa", a spus Mircea Lucescu, citat de Die Welt, care adauga: "Nimeni nu vrea sa il contrazica, mai ales ca in Romania umbla zvonul ca ca Mircea Lucescu i-ar face echipa lui Razvan si i-ar dicta tactica".
Intre timp, juniorul lucreaza la formulari razboinice. "Vom lupta pina la moarte", spunea el inaintea meciului retur cu SV Hamburg, iar alegerea cuvintelor aminteste de modelul sau Mourinho. "Razvan si Mourinho", spune Lucescu senior, "vor sa fie mereu mai buni decit toti ceilalti", incheie Die Welt.
Echipa Rapid Bucuresti s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei UEFA, in ciuda infringerii cu scorul de 3-1 suferite, miercuri, in deplasare, in fata formatiei SV Hamburg, in mansa secunda a optimilor. Giulestenii au obtinut calificarea datorita golului marcat in Germania, dupa victoria cu 2-0 din meciul tur.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii