Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Razii fără precedent pe Dunăre

poliţiştii de la Biroul Transporturi Brăila şi Poliţia de Frontieră, împreună cu reprezentanţi de la Garda de Mediu , au acţionat pe Fluviul Dunărea şi portul fluvial pe linia controlului documentelor ambarcaţiunilor de agrement şi a conducătorilor acestora • controalele s-au efectuat şi în scopul  protecţiei mediului şi pentru prevenirea şi combaterea migraţiei şi a pescuitului ilegal •  au fost legitimate peste 100 de persoane, controlate 45 de ambarcaţiuni, fiind aplicate şi 5 sancţiuni • este vorba despre o acţiune derulată la nivel naţional - Clean Waters 2019, pentru creşterea siguranţei şi securităţii activităţilor pe apă

 

Fluviul Dunărea şi portul fluvial au fost luate cu asalt de poliţiştii brăileni de la Transporturi, cei de Frontieră şi Garda de Mediu. Au fost controale de amploare, toate ambarcaţiunile aflate pe apă şi conducătorii acestora fiind verificaţi la sânge. Controalele s-au efectuat în scopul protecţiei mediului şi pentru prevenirea şi combaterea migraţiei şi a pescuitului ilegal.

Acţiunile s-au desfăşurat în această săptămână conform Planului cadru de cooperare pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii din transporturile navale, pe Dunăre şi în porturile româneşti, în cadrul programului derulat la nivel naţional “Clean Waters 2019”. Astfel, în perioada 6 – 17 mai, Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române şi Garda Naţională de Mediu, au defăşurat, la nivel naţional, o acţiune pentru creşterea siguranţei şi securităţii activităţilor pe apă, în porturile maritime, fluviul Dunărea şi pe luciurile de apă navigabile precum şi protejarea ecosistemului acestor zone.

În cadrul acţiunii, poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila în colaborare cu Sectorul Poliţiei de Frontieră Brăila, Căpitănia Brăila şi Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Brăila au acţionat, pe Fluviul Dunărea şi portul fluvial, pe linia controlului documentelor ambarcaţiunilor de agrement şi a conducătorilor acestora, a protecţiei mediului şi pentru prevenirea şi combaterea migraţiei şi a pescuitului ilegal. În urma verificărilor efectuate, au fost legitimate peste 100 de persoane, controlate 45 de ambarcaţiuni şi 7 agenţi economici. Au fost constatate 5 sancţiuni contravenţionale, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare totală de 3.000 lei. Totodată poliţiştii au constatat în flagrant 11 infracţiuni, pe numele persoanelor în cauză fiind întocmite dosare penale, iar ca măsuri complementare au fost confiscate mai multe unelte de pescuit, o ambarcaţiune şi cantitatea de 6.412 litri de motorină”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, insp. Laura Belciugan.

 

La bordul unei nave s-a găsit mai multă motorină decât era trecut în acte

 

La data de 15 mai, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Navale Brăila au efectuat un control asupra gestiunii de carburant aflată la bordul unei nave ce se afla în bazinul docuri Brăila. În urma comparării stocului de motorină faptic, aflat la bordul acesteia, cu cel scriptic, a fost descoperită o diferenţă de 6.412 litri motorină în plus. Întreaga cantitate, în valoare totală de 29.599 lei, a fost indisponibilizată. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de creare de plusuri în gestiune, fals şi uz de fals.
Categorie articol: 

Comentarii