Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Razii de weekend: Sute de şoferi arşi la buzunare

• în două zile, poliţiştii şi jandarmii brăileni au legitimat peste 600 de persoane şi au oprit în trafic 400 de autoturisme • amenzile au depăşit 40.000 lei

 

Razii de proporţii în weekend. În zilele de vineri şi sâmbătă, 27 şi 28 ianuarie, sute de poliţişti şi jandarmi brăileni au verificat nu mai puţin de 135 de unităţi economice cu profil discotecă şi cafe-bar din municipiu şi judeţ şi au legitimat 619 persoane, 301 dintre acestea fiind controlate corporal, informează Biroul de Presă al IPJ Brăila. Totodată, au fost oprite în trafic 403 autovehicule şi au fost testaţi cu aparatul etilotest 108 conducători auto.

Pe parcursul celor două zile de razii, oamenii legii au constatat 186 de contravenţii pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 42.000 lei. Trei brăileani s-au pomenit cu dosar penal, doi pentru infracţiuni la regimul rutier şi unul pentru furt calificat.

“Dintre amenzile aplicate, cele mai multe, 155, au fost pentru încălcarea prevenderilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 20 conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi două la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite”, precizează sursa citată.    

În timpul acţiunilor poliţieneşti din weekend, poliţiştii au ridicat, în vederea suspendării, patru permise de conducere şi au retras cinci certificate de înmatriculare. Nu în ultimul rând, oamenii legii au efectuat controale la opt unităţi de învăţământ din municipiul Brăila, unde au verificat paznicii care erau de serviciu. Cu acest prilej, au fost depistaţi trei elevi care absentau nemotivat de la cursuri şi au fost sesizată conducerea unităţilor şcolare. 
Categorie articol: 

Comentarii