Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Razii în tot judeţul: 244 autovehicule oprite în trafic şi peste 300 de persoane legitimate

poliţiştii brăileni au testat cu aparatul etilotest 115 şoferi şi au confiscat mărfuri de 6.700 lei

 

Sute de brăileni legitimaţi în două zile şi zeci de şoferi amendaţi în urma raziilor efectuate în weekend-ul trecut.

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Brăila, în zilele de vineri şi sâmbătă, 8 şi 9 septembrie, poliţişti din cadrul poliţiilor orăşeneşti şi ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au desfăşurat ample acţiuni în municipiu şi în localităţile din mediul rural, în zona unităţilor cu profil discotecă, club şi cafe-bar “pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere”.

Pe parcursul celor două zile de razii, poliţiştii şi jandarmii au verificat 19 societăţi comerciale, au legitimat 314 persoane şi au oprit în trafic 244 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest nu mai puţin de 115 şoferi. De asemenea, poliţiştii au constatat 65 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare totală de 26.879 de lei.

“Dintre amenzile aplicate, 46 au fost pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 14 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, două la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi trei la alte acte normative”, precizează sursa citată.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat 257 kilograme de fructe şi legume şi o tonă de şipcă metalică vopsită în valoare totală de 6.700 de lei. Totodată, oamenii legii au ridicat patru permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare. Acţiunile continuă şi în zilele următoare.
Categorie articol: 

Comentarii