Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Razie la Colonia de la Km 10. Zeci de persoane duse la audieri

• zona cu blocuri situată vizavi de fostul combinat a fost luată la “bani mărunţi” de poliţişti şi jandarmi, după ce au fost înregistrate mai multe dosare penale cu autori necunoscuţi • la sediul IPJ au fost duse 53 de persoane, iar bunuri de aproape 3.000 lei au fost confiscate

 

Percheziţii de amploare la Colonia de la Km 10, zeci de maşini şi dube ale Poliţiei şi Jandarmeriei Brăila parcate pe străzile micului cartier şi mascaţi care au “stricat” liniştea dimineţii pentru locuitorii de acolo. Peste 700 de persoane legitimate, dintre care 583 controlate corporal şi 53 conduse la audieri, bunuri în valoare de 2.900 lei ridicate în vederea confiscării şi cel puţin 30 de amenzi date pentru diferite nereguli, în urma acţiunii de miercuri dimineaţă a poliţiştilor brăileni în colaborare cu jandarmii.

Oamenii legii au efectuat 102 percheziţii domiciliare, în dosare penale cu autori necunoscuţi, fapt pentru care au împânzit străzile şi blocurile din Colonie. Acţiunea a început la ora 5.00 şi s-a încheiat la 10.00, când 53 de persoane au fost conduse la audieri. “Cu această ocazie, au fost efectuate 102 percheziţii domiciliare, au fost legitimate 752 de persoane, dintre care 583 controlate corporal sumar şi 53 conduse la sediul poliţiei pentru verificări şi cercetări în cauze penale”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, la finalul acţiunii de amploare.

Totodată, poliţiştii au depistat 29 de persoane care locuiau fără forme legale şi au oprit în trafic tot atâtea autovehicule, şoferii fiind testaţi cu aparatul etilotest. Oamenii legii au împărţit şi 32 de amenzi, în valoare totală de 4.700 lei. 29 de sancţiuni contravenţionale au fost pentru încălcarea OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, şi 3 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Potrivit unor surse, în Colonie ar fi funcţionat magazine clandestine, în sensul că proprietarii nu aveau niciun fel de act eliberat de instituţiile abilitate.

Pe lângă cele peste 50 de persoane duse la audieri, poliţiştii au ridicat şi bunuri în cuantum de 2.900 lei, în vederea confiscării. Totuşi, nu s-a luat măsura reţinerii faţă de nicio persoană dintre cele duse la sediul IPJ.

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii