Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Razie în discotecile din mediul rural

Sute de persoane au trecut prin sita oamenilor legii în noaptea de sâmbătă spre duminică, când poliţiştii au făcut câte o vizită în discotecile şi cafe-barurile din mai multe comune brăilene. Nici şoferii nu au scăpat de controale, poliţiştii acţionând şi pe linia prevenirii accidentelor rutiere în mediul rural.
Astfel, între orele 22.00-3.00, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Ianca şi posturilor de poliţie arondate au luat cu asalt discotecile şi barurile din Ianca, Bordei Verde, Gradiştea, Mircea Vodă, Racoviţa şi Şuţeşti, pentru a-i potoli pe scandalagii.
Pe timpul acţiunii, au fost controlate 10 societăţi comerciale, legitimate 35 de persoane, dintre care 22 au fost controlate corporal sumar. De asemenea, au fost verificate în trafic 28 de autovehicule şi s-au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.500 lei, conform Legii 61/1991 şi OUG 195/2002, republicate. În aceeaşi noapte, între orele 22.00-3.00, poliţişti din Însurăţei şi posturile de poliţie comunale arondate, sprijiniţi de jandarmi, au ieşit "la vânătoare" cu scopul de a preveni faptele antisociale. Au fost legitimate 179 de persoane, controlate 37 de autovehicule şi aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, valorând 9.004 lei. Totodată, a fost reţinut în vederea suspendării un permis de conducere. La ora 00.35, poliţiştii au depistat un bărbat de 29 de ani, din comuna Victoria, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 212 B, în localitatea de domiciliu, având în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Acesta a fost amendat şi i-a fost reţinut permisul de conducere, pe o perioadă de 90 de zile. Şi poliţiştii din Făurei au acţionat în zona de competenţă, tot sâmbătă noaptea, aplicând sancţiuni în valoare totală de 1.707 lei. La rândul lor, lucrători din cadrul Biroului Ordine Publică pentru Mediul Rural şi posturilor de poliţie arondate şi jandarmi au legitimat 53 de persoane, au controlat corporal sumar 36 de persoane şi au verificat în trafic 18 autovehicule, aplanând două conflicte şi aplicând 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.804 lei. Printre cei amendaţi se numără un tânăr de 21 de ani, din Cazasu, care a fost sancţionat contravenţional cu suma de 200 de lei, deoarece a adresat cuvinte obscene mai multor persoane care se aflau în faţa discotecii organizate în localitatea Romanu.
Duminică, între orele 18.00-22.00, efective de poliţişti de la Biroul Ordine Publică pentru Mediul Urban şi jandarmi au desfăşurat o acţiune în cartierele din municipiul Brăila. Au fost legitimate 83 de persoane, dintre care 6 au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului pentru verificări, au fost controlate 14 societăţi comerciale cu profil cafe-bar şi au fost destrămate 4 grupuri de persoane predispuse la comiterea de infracţiuni. În total, s-au dat 22 de sancţiuni, valorând 3.518 lei. Un brăilean de 58 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins cu un briceag asupra sa, în lungime totală de 18 cm, în timp ce se afla într-un cazino.
Categorie articol: 

Comentarii