Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Razbunare intre elevi, cu bite si topoare

Au stat la pinda la intrarea Liceului "Edmond Nicolau", cu bite si un topor. Este cazul a patru elevi braileni, care isi asteptau, miercuri, "dusmanul", elev la liceul amintit, la iesirea de la cursuri, ca sa-I bata. Dorinta de razbunare le-a fost zadarnicita, insa, de o patrula de jandarmi, care a sesizat din prima ca tinerii sint suspecti si au avut confirmarea acestei impresii, cind au vazut ca baietii au rupt-o la fuga, lasind in urma lor armele albe.
Cei patru tineri, elevi si ei, au venit in parcul de linga Liceul "Edmond Nicolau" inarmati cu un topor cu dublu tais, cu o coada de 80 de cm, si-n timp ce isi asteptau victima sa iasa de la ore, au taiat bucati din citiva copaci, pentru a-si confectiona pe loc bitele. Ei au fost vazuti de alti elevi, ce stateau pe banca, in parc, dar care n-au indraznit sa spuna nimic, pina la aparitia jandarmilor. Cind i-au vazut pe oamenii legii, "vitejii" care faceau parada de toporul lor au lasat totul balta si au zbughit-o la fuga. Jandarmii au alergat dupa ei si l-au prins pe unul dintre baieti, care s-a dovedit a fi elev la Liceul de Chimie, in virsta de 16 ani. Intrebat daca ii cunostea pe ceilalti trei, Florin Alexandru G. a spus ca nu ii stia dupa nume, si ca s-a intimplat sa fie alaturi de ei, pe o banca, dupa ce s-au plimbat impreuna prin zona. El a recunoscut ca, de fapt, la acea ora, ar fi trebuit sa fie la cursuri, nu pe strada, dar a negat ca ar avea vreo legatura cu bitele sau toporul abandonate in iarba. Intrebat fiind de ce a fugit, la vederea jandarmilor, baiatul a spus ca s-a speriat si daca i-a vazut si pe ceilalti trei fugind, a fugit si el.

"Daca eu plec noaptea, vin noaptea de la serviciu, cind sa-l mai urmaresc ce face?"

Doi tineri care se aflau pe banca, in parc, in zona respectiva, au declarat oamenilor legii ca i-au vazut pe cei patru tineri minuind bitele si un topor, dar ca pe ei nu i-au amenintat, ci doar le-au cerut o tigara: "La aparitia jandarmilor, baietii respectivi au rupt-o la fuga. Au strigat "garda!" si au fugit. Noi am ramas, pentru ca nu aveam nici o legatura cu ei. Nu aveau nimic in mina cind au fugit, toporul l-au lasat in iarba din spatele bancii. Era acolo, intr-o sacosa albastra", a spus unul dintre martori.
"Ei nu au stat de vorba cu noi, doar ca atunci cind am trecut pe aici, ne-au cerut o tigara si un foc. Nu ne-au amenintat, nu nimic", a spus jandarmilor un al doilea martor.
Chemat la Jandarmerie, pentru a fi informat despre ispravile fiului sau adolescent, tatal elevului prins a spus ca nu stia cu ce se ocupa acesta, si s-a scuzat ca nu are timp sa-l supravegheze, pentru ca munceste de dimineata pina seara: "Ce sa stiu, daca stiam, nu-l mincam pina acum? Daca eu plec noaptea, vin noaptea de la serviciu, cind sa-l mai urmaresc ce face?"
"In urma unei actiuni desfasurate la Liceul "Edmond Nicolau", jandarmii au descoperit un grup de tineri care, la apropierea acestora au luat-o la fuga, lasind in urma patru obiecte suspecte, anume trei bite si un topor cu dublu tais. Jandarmii au procedat la urmarirea lor, prinzindu-l pe unul dintre cei patru, care s-a dovedit a fi si el un elev de 16 ani", ne-a declarat sblt. George Girleanu, de la Jandarmeria Braila
Adolescentului in cauza i s-au intocmit actele premergatoare cercetarii penale, pentru port ilegal de arme albe.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii