Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Razboi singeros intre romi

Ciomageala cu sabii, furci, bite, singe, cucuie si vinatai, in tigania din Valea Cinepii, vineri noapte: o gasca de romi inarmati ca pentru rascoala a tabarit peste rudele unui dusman de aceeasi etnie si a batut crunt trei barbati, a intors cu susul in jos patru case si a facut praf doua masini. Cinci dintre agresori au fost arestati, aseara, pentru constituire in grup infractional, violare de domiciliu, lovire si distrugere. Unul dintre batutii ajunsi la spital a mai incasat-o o data, miercurea trecuta, cind aceiasi scandalagii l-au atacat in plina strada, l-au batut crunt si l-au injunghiat in coapsa dreapta. Bataia a fost oprita, inainte de a se transforma intr-un adevarat macel, de catre echipajele Politiei si Jandarmeriei, care si acum patruleaza pe ulite, pentru a preveni o noua altercatie.
Subcomisarul Catalin Chivu, seful Politiei Judetului, ne-a declarat, ieri, ca atacul incredibil s-a produs din cauza unei altercatii mai vechi dintre membrii familiilor Vasile si Dumitru, din Valea Cinepii: "Recent, Matache Dumitru si Constantin Vasile se aflau in Piata Pistruiatul si vindeau varza. Intrucit Dumitru a scazut pretul la marfa, a fost batut de Vasile si fiul acestuia. La acea data, Dumitru a reclamat ca a fost batut si tilharit de 24 de milioane lei vechi, insa nu s-a confirmat faptul ca i s-ar fi sustras banii respectivi."
Nelutu Busuioc, 24 ani, internat la Spitalul Judetean, cu o sumedenie de rani si vinatai lasate de bitele de baseball, a recunoscut ca l-a altoit pe Matache Dumitru, insa s-a aratat nedumerit de ce acesta a tabarit cu rudele lui pe neamurile sale: "Matache s-a luat de tata, si la piata, la Braila, l-am batut. Ca sa se razbune, miercuri i-a strins pe mai multi din familia lui, l-a urmarit pe cumnatul meu, Daniel Lumica, si l-au batut. Vineri au intrat peste noi in case si ne-au fugarit, sa ne omoare. Abia am scapat cu viata din miinile lor."
Situatia tensionata dintre cele doua clanuri a degenerat vineri, in jurul orei 20.30, cind mai multi membri ai familiei lui Matache Dumitru s-au infierbintat cu niscaiva paharele de tarie, dupa care s-au inarmat si au dat buzna in patru locuinte ale rudelor lui Nicolae Stoica. Cei 20 de insi din familia Dumitru, inarmati cu sabii, topoare, furci si bite de baseball, au batut tot ce le-a iesit in cale, au spart geamurile, au smuls usile din titini si au facut zob doua autoturisme "Dacia", valoarea pagubelor fiind de 2.860 lei noi.
Nelutu Busuioc, 24 ani, Vasile Stoica, 30 ani si Daniel Lumica, 27 ani, au fost culesi de pe jos si dusi la Spitalul Judetean, unde au ramas sub supravegherea medicilor. Demn de precizat este faptul ca Lumica a ajuns la Urgente pentru a doua oara, in mai putin de 48 de ore. Joi dimineata, tinarul a fost transportat la Urgente, cu o plaga injunghiata la coapsa dreapta, iar dupa ce i-a fost stopata hemoragia si i s-a cusut rana, a refuzat internarea si a plecat acasa, incasind-o din nou. "Atunci m-au prins pe strada, in timp ce patrulam, fiindca eram de caraula. Mi-au pus cutitul la git si m-au batut pina m-au lasat lat, apoi mi-au infipt cutitul in picior", ne-a povestit Lumica. Cei trei batuti au fost examinati simbata de medicul legist Aurelian Savu, care a concluzionat ca victimele vor avea nevoie de aproximativ 20 de zile de ingrijiri medicale.

Sase dintre atacatori au fost arestati

Scms. Chivu ne-a precizat ca au fost identificati sase dintre autori: Pascu Dumitru, din Valea Cinepii, Marian Dragomir, din Gropeni, Ion Dumitru, Jean-Marais Dumitru si Stefan Dumitru, din Lanurile, cu virste cuprinse intre 33 si 63 de ani. "Acestia au fost retinuti pe baza de ordonanta, iar astazi (ieri - n.r.) au fost prezentati Parchetului si instantei de judecata, care a dispus arestarea preventiva. Vineri noapte au fost circa 20 de atacatori, insa cei care au participat efectiv la infractiuni au fost doar 10. Judiciaristii continua investigatiile, pentru a-i descoperi si pe ceilalti 4 atacatori", a adaugat seful IPJ.
Pe linga ancheta declansata pentru elucidarea imprejurarilor atacului cu bite de baseball, inspectorul sef al Politiei Judetului a dispus si o ancheta interna, in urma careia a descoperit ca seful de post din Unirea nu si-a facut meseria si nu a luat masuri dupa ce a aflat de dusmania dintre cele doua familii si de agresiunea de joi dimineata, asupra lui Lumica: "In urma anchetei interne am stabilit ca agentul sef principal Paraschiv Nitu, sef de post in comuna Unirea, a gestionat in mod defectuos situatia, motiv pentru care l-am eliberat din functie, urmind sa efectueze serviciu de patrulare, in municipiu."
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii