Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rata şomajului la Brăila: 6,90 %

Numărul şomerilor din Brăila a scăzut cu 98 de persoane, faţă de primele patru luni ale anului trecut. La finele lunii aprilie 2015, în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila, figurau 9.074 de şomeri. Cei mai mulţi dintre aceştia, adică 84,9%, au un nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional/şcoală de arte şi meserii. Dintre brăilenii care au absolvit liceul sau o şcoală postliceală, 11,3% sunt în căutarea unui loc de muncă, iar dintre cei cu studii superioare, doar 3,8%.
Din datele furnizate de AJOFM, cei mai mulţi şomeri sunt bărbaţi, în număr de 5.819, la care se adaugă peste 3.200 de femei fără loc de muncă. Din numărul total al şomerilor, peste 6.300 dintre aceştia locuiesc în mediul rural, restul de 2.752 fiind stabiliţi în municipiu şi în oraşele din judeţ. Indemnizaţii primesc doar 1.222 de persoane.
În schimb, există şi veşti bune. De la începului anului şi până la finalul lunii aprilie, peste 2.100 de persoane aflate în evidenţa agenţiei au fost ocupate, în urma activităţilor desfăşurate de AJOFM. Solicitanţii de loc de muncă au participat la măsuri active, cum ar fi informare, consiliere şi orientare profesională, servicii de medierea muncii, cursuri de formare, prime de încadrare pentru angajarea absolvenţilor, completarea veniturilor salariale ale şomerilor care se încadrează înainte de expirarea şomajului şi stimularea mobilităţii forţei de muncă.
Şi angajatorii au beneficiat de subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea şomerilor peste 45 de ani, a celor care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, absolvenţilor din instituţii de învăţământ şi tinerilor cu risc de marginalizare socială.
"Dintre persoanele ocupate, 31,6 % sunt reprezentate de femei, iar 68,4 % de bărbaţi. 28,9 % persoane sunt din mediul rural, iar 71,1 % din mediul urban. Cele mai multe dintre persoanele ocupate sunt cu vârsta peste 45 ani (39,0 %). Structura persoanelor angajate pe niveluri de pregătire şcolară s-a prezentat astfel: 65,1 % şomeri cu nivel de pregătire primar, gimnazial şi profesional/şcoala de arte şi meserii; 22,5 % cu nivel de pregătire liceal/postliceal şi 12,4 % cu nivel de pregătire universitar", a precizat Monica Bratu, director executiv al AJOFM Brăila.
Rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Brăila, la data de 30.04.2015, a fost de 6,90%, cu 0,07 puncte procentuale mai scăzută decât cea înregistrată la aceeaşi dată a anului anterior.

 
Categorie articol: 

Comentarii