Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rapitorii turistilor din Egipt vor ca Germania sa achite sase milioane de euro

Rapitorii unui grup de 19 persoane, printre care 11 turisti europeni, capturate in Egipt si duse in Sudan, au cerut ca Germania sa fie responsabila pentru plata unei rascumparari de sase milioane de euro, a afirmat joi un oficial din serviciile de securitate egiptene, relateaza AFP.
"Ei au cerut ca Guvernul german sa fie singurul responsabil pentru achitarea unei rascumparari de sase milioane de euro, pentru eliberarea ostaticilor", a declarat oficialul, sub protectia anonimatului.
Aceasta informatie, care nu a putut fi cofirmata din alte surse, inclusiv germane, intervine in timp ce negocierile nu par sa duca la nici un rezultat, desi au trecut sase zile de la rapire.
Grupul, care se afla intr-o expeditie safari la bordul a patru autotusime de teren, a fost atacat vineri in sudul Egiptului de persoane necunoscute. Printre persoanele rapite se afla 11 turisti straini - cinci italieni, cinci germani si o romanca.
Locul in care se afla rapitorii si ostaticii a fost identificat, in regiunea aflata la frontiera sudaneza Gebel Ouenat, potrivit autoritatilor de la Khartoum. Nationalitatea rapitorilor ramine necunoscuta.
Egiptul a anuntat o cooperare strinsa cu Germania, dar si cu Italia si Romania, pentru eliberarea ostaticilor. Mai multe surse precizeaza o implicare puternica a Germnaiei.
Autoritatile de la Cairo fac putine declaratii cu privire la negocierile purtate prin intermediul sotiei de nationalitate germana a directorului agentiei de turism Aegiptus, Kirsten Butterweck-Abdel Rahim.
Potrivit oficialului din domeniul securitatii, autoritatile germane ar trebui sa ii inmineze acesteia rascumpararea, conform cerintelor rapitorilor, care comunica prin intermediul unui telefon prin satelit.
Ministrul italian de Externe, Franco Frattini, a declarat miercuri la New York, cu ocazia Adunarii Generale a ONU, ca poate afirma ca ostaticii italieni sint "in stare buna". Printre ei figureaza doi septuagenari din Torino, retinuti intr-o regiune in care temperaturile pot depasi 40 de grade in septembrie.
Directorul pentru protocol din cadrul Ministerului sudanez de Externe, Ali Yussuf, a declarat anterior ca grupul a fost localizat cu precizie si fortele sudaneze au fost mobilizate in aceasta regiune situata la 25 de kilometri de frontiera cu Egiptul. Yussuf a subliniat ca deocamdata nu exista intentia lansarii unei operatiuni in aceasta regiune.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii