Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rapid si Dinamo s-au calificat in grupele Cupei UEFA

Razvan Lucescu: "Meritam calificarea"

Echipa Rapid Bucuresti s-a calificat, pentru a doua oara consecutiv, in grupele Cupei UEFA, dupa victoria obtinuta, joi, in deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), dupa prelungiri, in fata formatiei portugheze Nacional Madeira, in mansa secunda a turului I al competitiei.
Echipa portugheza a deschis scorul in minutul 29, prin Juliano Spadacio, care a executat o lovitura libera in coltul portii lasat liber de portarul Danut Coman si de zid.
La finalul celor 90 de minute, scorul general al intilnirii dintre cele doua echipe era egal, 1-1, intrindu-se astfel in prelungiri.
Rapid Bucuresti a reusit sa egaleze in minutul 2 al primei reprize de prelungiri, prin Ionut Rapid, care a inscris cu un sut din interiorul careului, dupa o invalmaseala produsa in fata portii aparate de Benaglio.
In minutul 93, Nacional Madeira a ramas in zece jucatori, Bruno Basto fiind eliminat pentru un gest nesportiv.
Rapid si-a marit avantajul, prin Lucian Burdujan, care a scapat singur cu portarul Benaglio, pe care l-a executat cu un sut de la aproximativ zece metri.
Partida a fost arbitrata de o brigada din Ungaria, condusa la centru de Zsolt Szabo, ajutat la cele doua linii de asistentii Robert Kispal si Peter Hegyi. Mihaly Fabian a fost arbitru de rezerva.
In tur, Rapid a cistigat cu scorul de 1-0.
Tehnicianul Razvan Lucescu a declarat, joi seara, ca echipa Rapid a meritat calificarea in grupele Cupei UEFA, deoarece a fost mai buna decind Nacional Madeira in dubla mansa din turul intii al competitiei, informeaza Jornal da Madeira.
"Consider ca am facut un joc bun, cu multe ocazii de gol. Am reusit sa inscriem. Cred ca meritam calificarea, deoarece am invins in Romania si aici am avut multe oportunitati pentru a inscrie", a spus Lucescu.

Rednic: sint bucuros ca am reusit sa-mi indeplinesc obiectivul propus

Formatia Dinamo Bucuresti s-a calificat, pentru a doua oara consecutiv, in grupele Cupei UEFA, in urma victoriei obtinute, joi, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 (2-0), in fata formatiei Xanthi Skoda, in mansa secunda a turului I al competitiei.
Golurile au fost marcate de Niculescu '12, '82, Ad. Cristea '47 si Danciulescu '79, in timp ce pentru oaspeti a inscris Paviot '51.
Dinamo a deschis scorul in minutul 12, cind Claudiu Niculescu a inscris din lovitura libera de la aproximativ 22 de metri, trimitind balonul direct in vinclul portii lui Malarz.
Formatia Xanthi Skoda a marcat in minutul 15, prin Garpozis, dar arbitrul Igor Egorov a anulat golul, la semnalizarea unuia dintre asistenti, pentru ofsaid.
Echipa pregatita de Mircea Rednic si-a marit avantajul in minutul 47, cind Adrian Cristea a marcat, printr-un sut de la aproximativ 25 de metri, plasat in dreapta portarului grec.
In minutul 51, Xanthi Skoda a redus din diferenta. Portarul echipei Dinamo, Vladimir Gaev, a scapat balonul expediat de Paviot, in urma unei lovituri libere de la circa 25 de metri.
Dinamo a marcat din nou in minutul 79, prin Ionel Danciulescu, care a scapat singur cu portarul Malarz si a ridicat scorul la 3-1.
Scorul final al partidei, 4-1, a fost stabilit de Claudiu Niculescu, care a inscris, in minutul 82, cu un sut de la 18 metri la coltul lung al portii adverse.
Antrenorul Mircea Rednic s-a declarat multumit de faptul ca echipa Dinamo si-a indeplinit obiectivul.
"Sint bucuros ca am reusit sa-mi indeplinesc obiectivul propus, calificarea in grupele Cupei UEFA. Imi felicit jucatorii pentru efortul din aceasta perioada in care am avut multe meciuri grele. S-a vazut o usoara oboseala, dar in repriza a doua cind am revenit la sistemul nostru lucrurile au mers mult mai bine. Xanthi ne-a pus probleme in prima repriza mai mult decit in meciul tur. Pe noi ne-a interesat doar calificarea. Sper sa nu ne oprim aici", a spus Rednic.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii