Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rapid a debutat cu o înfrângere în Liga I

Nou-promovata Rapid Bucureşti a debutat cu stângul în sezonul 2014-2015 al Ligii I de fotbal, după un meci în care a fost învinsă de campioana Steaua Bucureşti cu scorul de 3-1 (1-1), chiar în Giuleşti.
Rapid a deschis scorul prin veteranul Daniel Pancu (23), dar Steaua a egalat la scurt timp, prin Adrian Popa (27). Tot Popa i-a adus pe roş-albaştri în avantaj (66), iar Alex Chipciu (72) a tranşat soarta meciului.
Steliştii au avut şi două bare, prin Popa (50) şi Cristian Tănase (80).
Rapidiştii au fost învinşi sub privirile noului patron Valerii Moraru şi la primul meci cu antrenorul Ionel Ganea pe banca tehnică.
În 111 meciuri directe, Steaua a obţinut victoria de 43 de ori, iar Rapid în 27 de rânduri, iar 41 de partide s-au încheiat la egalitate. În meciurile în care Rapid a fost gazdă (56), giuleştenii s-au impus de 16 ori, Steaua de 20, iar 20 au fost nedecise.
Cele două formaţii s-au întâlnit săptămâna trecută în optimile de finală ale Cupei Ligii, Steaua câştigând cu 2-1, tot în Giuleşti.

Un nou acţionar majoritar

Omul de afaceri basarabean Valerii Moraru a devenit, sâmbătă, acţionarul majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută dintre acţiunile deţinute de cei patru suporteri.
Fanii primiseră 80 la sută din acţiunile clubului de la Adrian Zamfir şi i-au cesionat lui Valerii Moraru doar 75 la sută.
"Suporterii acţionari nu au dorit să cedeze toate cele 80 la sută din acţiuni, păstrându-şi trei dintre ei câte 1 la sută, iar unul 2 la sută. Motivul invocat de aceştia este că doresc să poată convoca în cazuri extreme Adunarea Generală a clubului şi pentru a putea lua cunoştinţă despre deciziile importante pe care le va lua în perioada următoare Valerii Moraru. Cei patru suporteri s-au obligat printr-un contract să cedeze şi cele 5 la sută din acţiuni către Moraru în momentul în care clubul va ieşi din insolvenţă", au declarat sursele citate.
Avocaţii lui Valerii Moraru au notificat deja administratorul judiciar şi au solicitat înscrierea omului de afaceri basarabean în registrul intern al acţionarilor SC FC Rapid SA.

Adrian Zamfir mai are o concime

Adrian Zamfir controlează 20 la sută: 15 la sută prin soţia sa, Natalia Zamfir, şi prin doi apropiaţi câte 2 şi 3 la sută. Conform surselor citate, Zamfir negociază în continuare şi cedarea celor 20 de procente către Valerii Moraru, dar îi solicită acestuia mai multe garanţii privind investiţiile ulterioare în gruparea giuleşteană.
Noul acţionar majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că formaţia giuleşteană este un brand mare, o echipă iubită şi ar fi fost păcat să dispară "din fotbalul mare".
"Pe 25 iulie, am cumpărat 75 la sută din acţiunile clubului Rapid şi urmează alte negocieri pe care sper să le finalizăm până miercuri sau joi. Mulţumesc familiei, care m-a ajutat să-mi îndeplinesc acest vis. Ştiu că urmează o perioadă foarte grea, dar sunt convins că voi reuşi. Rapid este un brand mare, o echipă iubită, şi era păcat să dispară din fotbalul mare. Rapid are un potenţial foarte mare şi un viitor şi mai mare, cu noi sau fără noi", a spus Moraru.
Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, a promis că va investi la semnarea contractului suma de 550.000 de euro pentru cheltuielile urgente ale clubului.
Fostul acţionar majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, cedase gratuit 80 la sută din acţiuni către patru suporteri, dar tranzacţia nu fusese oficializată de administratorul judiciar Cristina Andronache. Zamfir a negociat în ultimele săptămâni în numele acestora cedarea pachetului majoritar de acţiuni cu Valerii Moraru şi investitorul italian Angelo Massone.
Noul acţionar majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, s-a întâlnit cu jucătorii rapidişti, înainte de derbiul cu Steaua, din prima etapă a Ligii I.
"Întotdeaua trebuie să fim încrezători, altfel pentru ce venim la stadion? Am fost la jucători, le-am urat succes şi i-am încurajat. Le-am promis şi prime", a declarat Moraru.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii