Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rapid ar putea fi retrogradata in Liga a II-a, daca se afla intr-o situatie falimentara

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, marti, ca gruparea Rapid ar putea fi retrogradata in al doilea esalon, in cazul in care clubul giulestean ar ajunge intr-o situatie falimentara, ca urmare a neintelegerilor dintre cei doi actionari, George Copos si Fathi Taher.
"Daca jucatorii depun memoriile, ele sint analizate de Comisia Nationala de Solutionare a Litigiilor, iar deciziile trebuie aplicate. Rapidul intr-o situatie in care e falimentara nu va mai putea participa la competitii, retrogradeaza in esalonul imediat inferior. Deci s-ar putea sa avem la anul o echipa Rapid in Liga a II-a. Sper sa nu se ajunga aici. Copos spune ca s-a saturat de fotbal, dar e bine ca nu s-a saturat fotbalul de el, il mai vrem linga noi. O sa mai aiba timp si de avioane, si de veliere. Mircea Sandu este de parere ca prin aceeasi situatie ca Rapid vor trece multe grupari din Romania. "Ce se intampla la Rapid se va intimpla la foarte multe cluburi din Romania. Nu vorbesc numai de cluburile de prima liga, ci si la celelalte esaloane. Aceasta recesiune, acest boom negativ financiar s-a indreptat si in Romania si sufera oameni care investesc in fotbal. Aici exista si o alta intelegere nerealizata intre Copos si Taher, care a avut loc anterior acestei recesiuni mondiale, care pana la urma nu s-a realizat si a lasat clubul ca o frunza in vint care se plimba de colo-colo, dar cu toate acestea am constatat ca antrenorul, jucatorii si-au facut treaba si au reusit patru-cinci meciuri fara infringere, considerind ca nu banul este important in aceasta perioada, ci participarea la competitii cu rezultate favorabile", a subliniat Sandu.
Oficialul FRF il sfatuieste pe George Copos sa isi vanda un hotel si sa sustina in continuare echipa. "Nu am date concrete, dar in afara lui Manea, care e un rapidist adevarat, au demisionat pana si investitorii, au lasat clubul de izbeliste. Ma mir de George Copos, care chiar daca este mai scump la punga, acest nou Rapid el l-a inventat, l-a sustinut si trebuie sa-l sustina in continuare pentru a nu pierde mult mai mult, din punctul meu de vedere, pina gaseste un alt aliat, un alt asociat, cineva interesat sa cumpere pachetul majoritar sau toate actiunile, el trebuie sa sustina in continuare clubul. Probabil ca datoriile nu sunt mari nici fata de jucatori, terti si bugetul statului. Nu-i dau sfaturi, dar asa as face eu, mi-as vinde unul dintre hoteluri, doua-trei luni as tine clubul si in aceasta perioada as gasi o solutie. As risca, as pierde pe undeva, pentru ca am castigat suficient prin imaginea pe care mi-am creat-o prin Rapid. As face acest sacrificiu, pentru ca atunci cand plecam de pe lumea asta, sa ramana ceva", a completat Sandu.
Mircea Sandu crede ca omul de afaceri Fathi Taher ar trebui sa piarda banii investiti la Rapid, deoarece "nu si-a facut temele suta la suta": "Daca n-au avut actele semnate, daca n-au predat pachetul majoritar... Taher a bagat niste bani si el ar trebui sa piarda pentru ca nu si-a facut temele suta la suta. si-a asumat un risc, e o pierdere pe care probabil ca si-a prevazut-o. Taher are destule si nu se simte".
Toti cei patru componenti ai Consiliului de Administratie al FC Rapid, presedintele Constantin Toma, membrii Alexandru Bunea, Dragos Nedelcu si Constantin Zotta, au demisionat din cauza problemelor financiare cu care se confrunta gruparea giulesteana. Totodata, Zotta a demisionat si din functia de director general.
FC Rapid traverseaza in ultimele saptamani o criza financiara majora, existand restante la salariile jucatorilor, antrenorilor si conducatorilor pe luna precedenta, precum si la chiriile apartamentelor fotbalistilor dupa ce omul de afaceri Fathi Taher a intrerupt finantarea.
Pe de alta parte, Mircea Sandu a mentionat ca la noul Stadion National s-au construit deja foarte multe gradene. "La exterior se vede un maldar de pamant, dar la interior se construieste foarte intens. Deja platforma unde va veni viitoarea peluza, tribuna este sudata. Deja s-a avansat foarte mult la partea subterana unde se vor afla parcarile. Se lucreaza cu patru macarale, s-au facut pana acum sute de gradene. Important e ca cei care finanteaza aceasta lucrare sa plateasca in timp util, ca ele sa se desfasoare in timp util", a spus Sandu.
Presedintele FRF a declarat ca doreste restructurarea ligiilor a II-a si a III-a. "De doi-trei ani buni ma gindesc la restructurarea ligilor a II-a si a III-a. Ele vor fi puse intr-un program ce vor fi prezentate reprezentantiilor acestor serii si pana in 2010 sa avem o alta organizare la nivelul celor doua ligi", a precizat Sandu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii