Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ramine dupa gratii!

Pentru a doua oara in decurs de cinci luni, magistratii braileni i-au respins lui Ghita Buricea cererea de eliberare pe cautiune, formulata in urma cu o saptamina. Stabilita initial la 15.000 de lei, cautiunea nu a fost acceptata de completul de judecata, liderul gruparii din Radu Negru intrind astfel in cea de-a sasea luna de arest preventiv. Companie ii tine unul din aghiotantii sai, Vasile Tincu, zis "Saolin", de altfel si victima injunghierii din incinta Palatului de Justitie de la sfirsitul anului trecut, scandalul pentru care cei doi se afla acum dupa gratii.
Politia ii cauta si acum pe Costica Buricea si locotenentul sau Marin Sima, zis "Martin", pentru a fi adusi in fata instantei, in acelasi dosar, cei doi reusind sa se faca nevazuti. Procesul scandalului de la Tribunal, care a inceput la sfirsitul lunii mai, numara 16 acuzati, dintre care 14 au fost deja trimisi in judecata. In dimineata zilei de 30 aprilie, 9 dintre inculpati au fost retinuti si arestati in urma unei descinderi a mascatilor pentru ca, a doua zi, 7 dintre ei sa fie pusi in libertate, printre care si Marian Comanescu. Cei implicati in incaierare au negat savirsirea faptelor si ca au purtat sabii si cutite, acuzindu-i, insa, la unison, pe cei din gruparea adversa.
Reamintim ca scandalul s-a consumat cu ocazia primului termen in dosarul atacului din octombrie anul trecut, asupra familiei fratilor Buricea. In proces au fost citati, la aceeasi ora cu membrii gruparii "Catali", si martorii, membri ai gruparii "Buricea". Totodata, la Judecatoria Braila fusese citat si Costica Buricea, intr-un alt dosar, cel de ultraj asupra sefului DPIR. Asa s-a facut ca, in incinta Tribunalului, cit si in fata institutiei, sa se stringa zeci de interlopi, din gruparile rivale. Nu a durat mult si intre acestea a izbucnit un scandal, soldat chiar cu injunghierea unuia dintre ei.
Categorie articol: 

Comentarii