Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Raluca Turcan va sesiza DNA şi Curtea de Conturi în cazul achiziţiilor de la TVR

Preşedintele Comisiei de Cultură din Cameră, Raluca Turcan, spune că va sesiza DNA şi Curtea de Conturi pentru a ancheta atribuirea de către TVR a unor contracte fără licitaţie, deoarece suspectează că banii publici sunt dirijaţi de Alexandru Sassu către clientela "agăţată" de postul public.

"Din păcate, la TVR se întâmplă acum lucruri grave. Se atribuie contracte fără licitaţie, spărgându-se în sume mai mici achiziţii de multe sute de mii de euro pentru care era nevoie de aprobarea Consiliului de Administraţie. Se foloseşte pretextul că acum nu mai există Consiliu de Administraţie, dar realitatea rămâne aceea că banii publici sunt daţi direct - posibil unei clientele rămasă agăţată de TVR. De aceea voi sesiza Curtea de Conturi şi DNA, pentru a împiedica orice tentativă a lui Alexandru Sassu de a-şi bate joc de banul public", scrie pe blog democrat-liberala. " În acelaşi timp, cred că e nevoie şi de o altă măsură: Alexandru Sassu să fie îndepărtat rapid şi complet din TVR", continuă Raluca Turcan.

De asemenea, observând că numirea unui nou consiliu de administraţie întârzie, deoarece discuţiile privind noua lege de funcţionare a TVR trenează, vicepreşedintele PDL propune fie numirea imediată a unui director interimar cu mandat limitat, fie numirea unui nou CA potrivit legii vechi. "Susţin în continuare principiul depolitizării conducerilor SRTV şi SRR, însă gravitatea situaţiei din TVR necesită fie numirea unui director interimar (cu mandat determinat, până iese noua lege), fie numirea rapidă a unui Consiliu de Administraţie pe vechea lege. Între timp, procesul elaborării noii legi poate să continue şi să se concretizeze la o dată pe care o vom agrea în Parlament. Dacă opoziţia doreşte un răgaz pentru discuţii cât mai aprofundate, cât mai temeinice, sunt absolut de acord, cu condiţia ca între timp jefuirea banului public să fie oprită", mai adaugă Turcan.

Aceasta spune că suspectează PSD că vrea să blocheze apariţia unei noi legi privind SRTV şi SRR. "Ultimele două săptămâni au fost destul de agitate în ceea ce priveşte televiziunea publică şi radioul public. Au fost dezbateri în Senat pe noul proiect de lege pentru funcţionarea celor două instituţii. Au avut de asemenea loc discuţii ale parlamentarilor cu sindicatele din cele două instituţii şi cu reprezentanţi ai diverselor ONG-uri. La discuţiile la care eu am participat, am avut impresia că e posibil să avansăm cu noul proiect de lege şi să ajungem la o înţelegere între toţi actorii implicaţi. Din păcate, într-o lume parcă paralelă, au avut loc dezbateri şi între PSD şi o serie de entităţi care declarau că doresc modificarea legii. Impresia lăsată în acest caz a fost că dorinţa declarată de amendare şi îmbunătăţire a legii ascunde de fapt o dorinţă de blocare", notează Raluca Turcan.

Biroul Permanent al Senatului a hotărât în şedinţa de marţi să prelungească termenul pentru depunerea amendamentelor în Comisia de cultură la noua lege de organizare a SRR şi SRTV până pe 20 mai, la solicitarea unor ONG-uri. Senatorii PNL şi cei ai PSD au părăsit pe 4 mai, lucrările comisiei de cultură, unde se dezbătea noua lege de organizare a SRTV şi SRR, după ce s-a respins prin vot o solicitare a Convenţiei Organizaţiilor de Media, de amânare a termenului de depunere a amendamentelor cu două săptămâni.
Categorie articol: 

Comentarii