Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Raluca Turcan consideră necesară o reîmprospătare a activităţii Guvernului

"Fondurile europene pot să reprezinte o parte dintre criteriile pentru remanierea guvernamentală. (...) Evident că miniştrii ar trebui să aibă ca principal obiectiv atragerea fondurilor europene. Atunci când se face o evaluare a miniştrilor, bănuiesc că criteriile sunt mult mai numeroase. Atributul este al premierului, dar ţinând cont că a trecut deja un an de la fosta, de la precedenta remaniere guvernamentală, cred că este necesară o reîmprospătare a activităţii Guvernului. Dacă sunt lucruri care puteau fi făcute mai bine, cred că orice Guvern responsabil, nu neapărat Guvernul Boc, trebuie să evalueze dacă nu trebuie luate măsuri, astfel încât să ajungem la performanţă maximă", a explicat la RFI deputatul PDL.
Turcan a mai spus că din punctul său de vedere un alt criteriu pentru remaniere trebuie să fie performanţa fiecărui ministru. Remanierea depinde "100%" de viziunea primului-ministru privind activitatea Guvernului în ansamblu şi ministerelor, a adăugat democrat-liberala.
Întrebată dacă există diferenţe semnificative de performanţă între ministere, Raluca Turcan a răspuns: "Multe aspecte sunt demonstrate statistic. Dacă vă uitaţi chiar la atragerea fondurilor europene, sunt ministere mai performante şi ministere care nu au reuşit să-şi atingă aceste obiective".
Raluca Turcan spune că "dacă în cel mai scurt timp nu vom ajunge la o creştere a nivelului de trai şi nu vom ajunge ca cetăţenii să simtă impactul dur al măsurilor de austeritate, misiunea noastră ca oameni politici şi ca factori de decizie înseamnă că nu şi-a atins scopul".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii