Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rafuiala soldata cu un mort, fara nici un vinovat

Conflictul petrecut anul trecut, in Brailita, intre membrii unor bande rivale din municipiu - finalizat cu moartea unei persoane si ranirea altor doua - a ajuns, acum, in instanta. Cercetat pentru implicare in accidentul rutier soldat cu moartea lui Marian T., zis "Fulgerica" si cu ranirea a doi "tovarasi", Sorin M., 21 de ani, a fost trimis in judecata numai pentru fuga de la locul accidentului. Potrivt expertizei tehnice auto efectuate pe parcursul anchetei, el nu a putut frina in timp util pentru a evita impactul cu masina in care se afla "Fulgerica", motiv pentru care s-a dispus NUP (neinceperea urmaririi penale). In ce-i priveste pe cei doi raniti, Costel P. si Marian V., acestia au preferat sa nu depuna plingere impotriva inculpatului, oamenii legii dispunind, in acest caz, SUP (scoatere de sub urmarire penala).
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul Judetean, in ziua de 12 aprilie 2005, politistii rutieristi au fost sesizati in legatura cu producerea unui grav accident pe Calea Galati, colt cu Walter Maracineanu. Sositi la fata locului, oamenii legii au identificat Dacia Nova BR-77-ZEX, proprietatea lui Marian T. zis "Fulgerica", tamponata de un copac, iar pe partea stinga a Caii Galati, Dacia 1310 cu numarul BR-02-EYC, lovita de un stilp de iluminat. In Dacia Nova, oamenii legii au gasit o sabie "Ninja" lunga de 83 cm, iar in cealalta masina o ranga de aproape un metru, acest lucru indicind o rafuiala intre doua bande rivale. In acel moment, Marian T., zis "Fulgerica", a fost internat la Neurochirurgie Galati (unde a decedat trei zile mai tirziu). Costel P. si Marian V. - ocupanti ai Daciei 1310 -, raniti in accident, au fost transportati imediat la spital, avind nevoie de 9 respectiv 90 de zile de ingrijiri medicale. Conducatorul autoturismului BR-02-EYC, Sorin M., fugise de la locul accidentului, insa dupa doua zile s-a prezentat la Politie, relatind ce s-a intimplat si motivindu-si fuga prin faptul ca i-a fost frica de "rivali".
Astfel, potrivit declaratiei date de inculpat, pe data de 12 aprilie 2005, in jurul orei 11.30, acesta s-a deplasat in zona Garii CFR, de unde a luat Dacia 1310 proprietatea unui amic, Ionut, cu intentia de a o duce in Lacu Dulce. Pe strada Oborului, a fost acostat de Marian V. si Costel P. care l-au intrebat "ce cauta in masina lui Radel". In continuare, acestia l-au rugat pe Sorin sa-i duca pina in Vidin. In timp ce conducea masina pe banda a doua a Caii Galati, cu 60-70 km/h, autoturismul BR-02-EYC a fost depasit pe partea dreapta de Dacia Nova condusa de "Fulgerica". Imediat dupa ce i-a depasit pe cei din Obor, acesta a frinat brusc, chiar in fata lor, provocind accidentul de circulatie. Impactul a fost deosebit de puternic, ambele autovehicule fiind avariate. Expertii tehnici au considerat ca, intr-adevar, Sorin M. nu putea evita coliziunea (pentru ca celalalt autoturism "i-a taiat calea"), absolvindu-l, astfel, de vina producerii accidentului. Cazul a fost preluat de instanta de judecata.
Categorie articol: 

Comentarii