Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Radulescu recomanda antrenorilor sa insiste ca jucatorii straini sa invete limba romana

Directorul Scolii de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Radulescu, a prezentat, marti, concluziile "Conferintei antrenorilor nationali si a directorilor tehnici", care a avut loc la Viena, si le-a recomandat antrenorilor sa insiste pe linga jucatorii straini ca acestia sa invete limba romana.
Dintre antrenorii prezenti la intrunire, tehnicianul echipei Steaua, Marius Lacatus, a precizat ca trei straini din lotul sau stiu deja limba romana, in timp ce managerul general al gruparii Universitatea Craiova, Ilie Balaci, a spus ca toti strainii din lotul "alb-albastru" vorbesc limba romana.
Antrenorul interimar al echipei Rapid, Nicolae Manea, a spus ca la Rapid se traducea in romana din limba portugheza atunci cind sedintele tehnice erau conduse de Jose Peseiro. "Asta cu limbile, e nasoala", a spus Nicolae Manea.
Nicolae Manea le-a explicat celorlalti antrenori din Liga I si a II-a care sint motivele pentru declinul Rapidului in opinia lui. "Toti am incercat modelul CFR de anul trecut. Eu zic ca la Rapid era o echipa foarte buna. Si care a fost rezultatul pina la urma?", s-a intrebat Manea. Antrenorul interimar al echipei Rapid a recunoscut ca tehnicianul Ladislau Boloni nu a ajuns pe banca tehnica a "feroviarilor" pentru ca a impus conditii prea exigente inaintea semnarii contractului.
Gheorghe Hagi si-a exprimat convingerea, in cadrul intrunirii antrenorilor, ca jucatorii straini sint necesari in Romania, dar multi dintre ei ajung la echipele de club fara stiinta tehnicienilor. "Doua sint cauzele jucatorilor straini la noi. Una e asta cu butoane iar pe urma nu vin jucatori din spate. Nu avem centre de copii. Avem nevoie de straini", a precizat Hagi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii