Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Radu Nichifor a fost reintegrat în funcţia de regizor la "Maria Filotti"

* deşi proiectul de hotărâre a fost aprobat de luni, contactat de redactorii noştri, Nichifor a rămas surprins la aflarea veştii că a fost repus în funcţia de regizor al teatrului, explicându-ne că află în premieră vestea

Radu Nichifor a fost repus în postul de regizor al Teatrului "Maria Filotti", în urma aprobării de către CLM Brăila a transformării unui post vacant în cadrul instituţiei.
"Văzând Sentinţa Civilă nr. 1032/37.10.2010 a Tribunalului Brăila, devenită definitivă şi irevocabilă prin respingerea recursului, prin care instanţa hotarăşte desfiinţarea deciziei de încetare a Contractului individual de muncă nr. 2A/18.02.2010, dispune reintegrarea contestatarului, domnul Radu Leonard Nichifor, pe postul deţinut anterior încetării contractului, respectiv regizor artistic gradul IA", se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.
Despre ce este vorba în Sentinţa Civilă? Pe data de 8 ianuarie 2010, regizorul Radu Nichifor ocupa funcţia de director artistic la "Maria Filotti". De asemenea, Nichifor era angajat şi în funcţia de regizor. La acea dată, Radu Nichifor şi-a dat demisia din funcţia de director artistic, însă nu şi din aceea de regizor, moment în care, conform Sentinţei Civile nr. 1032, s-a dispus în mod eronat încetarea contractului individual de muncă. La acel moment, Nichifor dorea să renunţe la postul de director artistic al instituţiei, dar să rămână pe postul de regizor. Trebuie precizat că Radu Nichifor nu a cerut în mod expres acest lucru.
Instanţa de judecată a dispus reintegrarea lui Radu Nichifor pe funcţia de regizor, obligând Teatrul "Maria Filotti" şi la plata drepturilor băneşti de la momentul emiterii deciziei până la momentul reintegrării efective, precum şi la plata cheltuielilor de judecată.
Redactorii "Obiectiv Vocea-Brăilei" l-au contactat în cursul zilei de ieri pe regizorul Radu Nichifor, pentru a ne comunica viitoarele lui planuri artistice. Deşi proiectul de hotărâre a fost aprobat de luni, Nichifor a rămas surprins la aflarea veştii că a fost repus în funcţia de regizor al teatrului, explicându-ne că află în premieră vestea.
"Vă spun sincer, sunteţi primii care îmi dau această veste. Până acum n-am primit niciun telefon oficial, prin care să fiu anunţat de repunerea mea în funcţie", ne-a declarat regizorul. Nichifor a adăugat faptul că a propus deja conducerii teatrului cinci proiecte pentru următoarea stagiune, urmând ca, în funcţie de buget, consiliul de administraţie şi cel artistic să aleagă spectacolele ce vor fi montate la "Maria Filotti".
Radu Nichifor a regizat la Brăila, printre altele, spectacolele "8 Femei", "Vânzătorul de iluzii", "Angajare de clovn" şi "Scandal în culise".
Categorie articol: 

Comentarii