Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Radu Mazare ii cere sefului DNA un miliard de lei daune

Primarul Constantei, Radu Mazare s-a prezentat, vineri, la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti - intr-unul din cele 16 dosare intentate procurorilor anticoruptie pentru modul in care acestia desfasoara ancheta in cazul sau - proces in care in cere sefului DNA daune de un miliard de lei vechi .
Edilul Constantei a declarat, vineri, ca procesul pentru care s-a prezentat la Judecatoria Sectorului 1 este intentat procurorului general al Departamentului National Anticoruptie (DNA), Daniel Morar. Radu Mazare a sustinut ca il acuza pe seful DNA de faptul ca, in cadrul unei emisiuni televizate, ar fi afirmat ca, in dosarul in care este cercetat, s-ar stringe probe in acuzare.
Primarul constantean a invocat prevederile penale potrivit carora procurorii ar trebui sa stringa si probe in aparare, nu numai in acuzare. "Asta inseamna ca este un dosar politic", a concluzionat Radu Mazare.
Mazare a aratat ca ii cere sefului DNA daune in cuantum de un miliard de lei vechi, in timp ce, in celelalte 15 procese, le cere procurorilor anchetatori sume cumprinse intre sute de milioane de lei si un miliard, in functie de pozitia lor in cadrul DNA. Primarul constantean a declarat ca se simte "haituit politic" si ca va dona banii cistigati din aceste procese persoanelor nevoiase din orasul pe care-l conduce.
Intr-o conferinta de presa sustinuta in 7 decembrie 2005, primarul Radu Mazare anunta ca va da in judecata Guvernul Romaniei, procurori si politisti de la DNA, cerindu-le daune morale de la un miliard la zece miliarde de lei vechi, motivind ca i-ar fi fost incalcate mai multe drepturi - dreptul la un proces echitabil, dreptul la respectarea prezumptiei de nevinovatie, dreptul la onoare si la reputatie.
Procurorii anticoruptie il acuza pe Radu Mazare de abuz in serviciu in legatura cu retrocedarea unor terenuri. Potrivit DNA, ancheta in acest caz vizeaza "retrocedarea unor suprafete mari de terenuri si la sume imense de bani".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii