Mergi la conţinutul principal

Radu Andrei, o nouă medalie. Aur la Olimpiada Internaţională de Fizică

• Radu şi-a adăugat în palmares a patra medalie internaţională • lotul României a câştigat patru medalii de aur şi una de argint, ocupând locul I în Europa şi locul 5 mondial

 

Un nou succes internaţional marca Radu Andrei! Elev al Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu”, Radu a adus o nouă medalie României, câştigând aurul la Olimpiada Internaţională de Fizică, competiţie ce s-a desfăşurat în Indonezia, în perioada 16-24 iulie, reunind 424 de concurenţi din 88 de ţări.

Este a patra medalie internaţională pe care “copilul de aur” al Brăilei o câştigă şi singura din palmares care îi “lipsea”. El a câştigat un argint la Olimpiada de Astronomie din Kârgâzstan (2014), un aur la Olimpiada de Astronomie din Bulgaria (2016) şi un bronz la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică din India (2016).

Radu este un copil deosebit. Bravo lui şi bravo lotului României! Eu personal, ca profesor, pot să îi mulţumesc divinităţii că mi-a dat ocazia să am în clasă un astfel de copil. Rar sau poate deloc în cariera unui profesor se întâmplă să întâlneşti un astfel de copil. Să îi dea Dumnezeu să fie sănătos şi să ajungă acolo unde îşi doreşte pentru că este un copil care reuşeşte tot ce îşi pune în minte. Munceşte foarte mult şi face totul cu drag”, ne-a spus prof. Aurelia Stroe, dascălul care îl pregăteşte pe Radu încă din clasa a VII-a. 

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, olimpicii români au reeditat succesele excepţionale înregistrate în ultimii doi ani, obţinând patru medalii de aur şi o medalie de argint. Datorită acestui palmares, România a ocupat din nou primul loc în Europa şi s-a clasat între primele 5 ţări din lume”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Alături de aurul câştigat de Radu, elevii români care au cucerit medalii sunt: Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu (premiat cu argint în 2015), Petru Cotruţ (toţi elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - aur;  Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Piatra Neamţ - argint.

Delegaţia României a fost condusă de Adrian Dafinei, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti şi însoţită de Delia Davidescu (profesor la Liceul Internaţional de Informatică).

După ce se va întoarce acasă, Radu Andrei se va pregăti pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, competiţie la care s-a calificat în lotul lărgit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro