Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Radoi reprimit la echipa nationala dupa opt luni si jumatate

Selectionerul Victor Piturca l-a reprimit, luni, in circuitul echipei nationale, pe capitanul echipei Steaua Bucuresti, Mirel Radoi, dupa opt luni si jumatate in care cei doi s-au aflat in conflict.
"Am fost mandat de selectionerul Piturca sa va comunic urmatoarele: "Din 13 februarie 2006, Radoi a fost reprimit in circuitul echipei nationale"", a declarat, luni, ofiterul de presa al FRF, Paul Zaharia.
Selectionerul Victor Piturca nu l-a mai convocat la prima reprezentativa pe Mirel Radoi, dupa ce jucatorul stelist a parasit cantonamentul tricolorilor inaintea partidei cu Olanda din preliminariile CM-2006, disputata pe 4 iunie 2005.
Radoi, care a invocat atunci o accidentare, a sustinut ca a avut acceptul selectionerului pentru a parasi cantonamentul, insa Piturca a negat acest lucru. Piturca a dat publicitatii, pe 31 ianuarie 2006, un comunicat in care sublinia ca Radoi a aratat ca "echipa nationala este, pentru el, doar un mijloc, o trambulina de transfer facil" si ca jucatorul nu-i datoreaza scuze lui, ci coechipierilor, suporterilor si fostilor mari jucatori ce au evoluat pentru Romania. Ulterior, selectionerul a apreciat ca, in conflictul creat intre el si echipa nationala, Radoi a fost influentat in mod negativ chiar de catre oficialii Stelei. Piturca a mentionat ca Mirel Radoi va fi rechemat la lot doar daca va spune adevarul si a precizat ca nu asteapta scuze de la acesta.
Dupa comunicatul selectionerului, finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a discutat cu Victor Piturca pentru a media conflictul dintre acesta si jucatorul Mirel Radoi si a mentionat ca fotbalistul va da o declaratie "cum ii place" tehnicianului.
Radoi a declarat, saptamina trecuta, intr-o conferinta de presa, ca ii pare rau ca a intrat in conflict cu selectionerul Victor Piturca, sperind ca acesta sa se incheie. "Imi pare rau, Piturca a fost primul antrenor care m-a adus la Steaua, nu trebuia sa se intimple. Trebuia sa avem o discutie intre patru ochi, nu prin intermediul presei. A fost orgoliul meu dus la extrem si nu a fost un lucru bun. Nu am fost influentat de nimeni, daca era asa faceam acest pas mult mai devreme, dar nu m-a influentat negativ cineva. Imi pare rau, in relatia antrenor- jucator niciodata jucatorul nu poate avea dreptate, deci antrenorul are dreptate", spunea atunci Radoi.
Radoi are 33 de selectii la echipa nationala si un gol marcat, el debutind, pe 5 decembrie 2000, intr-un meci amical Algeria-Romania, scor 3-2. Jucatorul stelist ar putea fi convocat la prima actiune din acest an a "tricolorilor", turneul amical din Cipru, care va avea loc in perioada 28 februarie -1 martie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii