Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Radare la pândă. 135 de vitezomani opriţi din drum

Şoferii vitezomani au fost «vânaţi» de radare în acest week-end. Poliţiştii au spus "Stop" la aproape 150 de conducători auto care au apăsat prea mult pedala de acceleraţie. Nu au scăpat nici cei care au uitat să pună centura sau vorbeau la telefon.
Astfel, în zilele de 5 şi 6 august, circa 60 de poliţişti, în medie zilnică, din cadrul structurilor de ordine publică şi rutieră au acţionat împreună pentru combaterea vitezei excesive, dar şi a abaterilor privind folosirea telefonului mobil sau a centurii de siguranţă.
Constatările privind încălcarea limitei legale de viteză au fost efectuate cu aparatura radar de pe autospecialele de poliţie. S-au aplicat 135 de sancţiuni pentru depăşirea vitezei legale şi, totodată, au fost reţinute 5 permise de conducere.
Pentru nefolosirea centurii de siguranţă au fost sancţionate 159 de persoane, iar 18 au fost depistate în timp ce conduceau autoturismul folosind telefonul mobil fără a utiliza dispozitivele hands-free. În total, poliţiştii brăileni au dat 432 de amenzi şi au constatat în flagrant 3 infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice. Şoferilor li s-a reamintit faptul că centura de siguranţă le poate salva viaţa şi folosirea acesteia este obligatorie.
În ziua de 5 august, la ora 18.45, un conducător auto, din Bucureşti, a fost înregistrat cu aparatul radar în timp ce conducea autoturismul pe DE 584, în localitatea Lanurile, cu 118 km/h (în plus cu 68 km/h). Acesta a primit amendă şi i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.
În ziua de 6 august, a fost depistat un alt bucureştean, de 33 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DE 584, tot în localitatea Lanurile, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat din data de 4 iulie 2016. El s-a ales cu dosar penal. În aceeaşi zi, poliţiştii l-au oprit şi pe un bărbat de 32 de ani, din Brăila, în timp ce conducea autoturismul în Chiscani, având autorizaţia de circulaţie valabilă până la data de 5 august 2016. Nu a scăpat nici el de dosarul penal.

 
Categorie articol: 

Comentarii