Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Racolare pe Facebook, urmată de răpire. Condamnarea

* Lucian Prună, din Zamfireşti, individul care a racolat o minoră şi a sechestrat-o la domiciliul său câteva ore, a fost condamnat definitiv la 5 ani şi 2 luni închisoare pentru lipsire de libertate * zilele trecute, bărbatul a fost săltat de poliţişti şi încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi * fapta a fost comisă în 2016, după ce individul a agăţat-o pe Facebook pe minora de 16 ani care avea să fie sechestrată, însă acum s-a dat sentinţa finală

 

 

Un bărbat din satul Zamfireşti, care în urmă cu trei ani a racolat o minoră pe Facebook şi apoi a sechestrat-o pentru câteva ore la domiciliul său, a ajuns la puşcărie. În cursul zilei de 3 septembrie, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei l-au depistat pe raza satului Zamfireşti, pe un consătean de 42 de ani, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

La data de 2 octombrie, Judecătoria Făurei a emis pe numele acestuia un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 5 ani şi 2 luni pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal asupra unui minor.

După cum se arată pe site-ul instanţei, bărbatul condamnat şi încarcerat în baza mandatului emis pe numele său este Lucian Prună, de 42 de ani. Brăileanul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

În noaptea de 6 spre 7 iulie 2016, individul a luat-o în autoturismul său pe minora care avea atunci vârsta de 16 ani şi a condus-o la domiciliul lui, împotriva voinţei acesteia. Potrivit dosarului penal, Lucian Prună a cunoscut-o pe minora G.N.C. (originară dintr-o comună brăileană) la începutul lunii iunie 2016, prin intermediul Facebook. Cei doi au început o relaţie de prietenie virtuală. La scurt timp, mai precis în ziua de 6 iulie 2016, bărbatul a contactat-o pe minoră, solicitându-i să se întâlnească, însă aceasta a refuzat. Prună a luat legătura cu un prieten comun, pe care l-a rugat să-l ajute să se întâlnească cu fata. În baza înţelegerii avute cu inculpatul, prietenul comun s-a deplasat, în noaptea de 6/7 iulie (în jurul orei 00.00), cu autoturismul la domiciliul minorei G.N.C. - situat într-o localitate din zona oraşului Făurei. În acel moment, fata se afla pe banca din faţa porţii, împreună cu două prietene.

În momentul în care a întâlnit-o pe persoana vătămată G.N.C., martorul i-a propus acesteia să se plimbe cu autoturismul, persoana vătămată acceptând propunerea şi urcând în autoturism, pe bancheta din spate. La un moment dat, în timp ce se deplasau către ieşirea din localitatea Jirlău, au observat un autoturism parcat pe partea dreaptă a benzii de mers opuse celei pe care se deplasau, precum şi faptul că şoferul le-a făcut semn, aprinzând intermitent farurile autoturismului”, preciza procurorul de caz la finalizarea cercetărilor.

În celălalt autoturism se afla Lucian Prună, astfel că amicul acestuia a oprit şi Prună s-a urcat în maşina în care se afla minora şi s-a aşezat lângă ea. El a început să o certe pe fată, ba chiar a lovit-o cu palmele, după câte au stabilit procurorii. Minora a fost băgată cu forţa în autoturismul lui Prună şi dusă la domiciliul acestuia din satul Drogu, comuna Galbenu. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei precizează: “Ulterior, trăgând-o de mână, inculpatul a forţat-o pe partea vătămată să coboare din autoturism şi să urce în propriul autoturism. Persoana vătămată a încercat să opună rezistenţă, ţinându-se cu mâna de plafoniera maşinii, însă nu a reuşit. Inculpatul a blocat uşile autoturismului, pornind împreună cu aceasta către domiciliu. Persoana vătămată G.N.C. a apucat să trimită un SMS prietenei sale (...) pe care a rugat-o să o anunţe pe mama sa, pentru ca aceasta, la rândul ei, să anunţe poliţia cu privire la cele întâmplate”.

Cazul minorei sechestrate a fost preluat de ofiţerii Secţiei 3 de Poliţie Rurală Făurei, care s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de liberate în mod ilegal şi viol. Nu au existat probe care să confirme acuzaţia de viol, astfel că bărbatul a rămas cu infracţiunea de lisire de libertate pentru care a fost şi condamnat la pedeapsa cu închisoarea.

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii