Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rabojul cu probleme

Zilele trecute am pus pe blog, la www.jurnalistprovincial.wordpress.com un mesaj prin care le propuneam cititorilor sa facem o lista cu problemele Brailei. Sa spunem clar ce nu ne place la orasul nostru, ca sa stim, in fond, ce sa le cerem politicienilor in campania electorala. Sint lucruri simple poate, care ne deranjeaza si care ar fi usor de indreptat ori, cine stie, lucruri complicate, care necesita solutii complexe. Lista aceasta, pe care am denumit-o "Rabojul cu probleme", este deschisa in continuare si sper ca, anul viitor, atunci cind va incepe campania electorala sa o putem pune in fata candidatilor la fotoliul de primar ori de consilier. In fond, solutiile la aceste probleme sint datoria pe care ei trebuie sa o plateasca fata de noi fiindca ajung in posturile in care ajung, unde sint platiti din banii nostri.
Pina acum, pe "raboj" sint trecute 14 probleme de facturi diferite. De la ciinii vagabonzi pina la rautatea brailenilor, trecind prin nemultumirile legate de faptul ca strada Republicii va fi redata traficului rutier. Se vorbeste despre dalele lipsa din zona fintinilor, despre mizeria generalizata din cartierele brailene, despre miros, cersetori, despre echipa de fotbal.
Avem poate tendinta sa ne ofticam uneori fiindca nu ne-a intrebat nimeni cind s-a transat nu stiu ce aspect in economia orasului ori fiindca nu ne asculta nimeni atunci cind avem ceva de spus in legatura cu viitorul Brailei. Zicem ca Tataia nu a facut nimic, ca Cibu a facut prea putin, insa daca ar veni primarul la usa ta si te-ar intreba ce ai vrea sa faca, la modul concret, pentru oras, ce i-ai raspunde? Care ar fi prioritatile tale legate de orasul in care traiesti. Ce te nemultumeste in Braila? Ce ai vrea sa fie altfel?
Cam asta-i treaba. Daca ai un minut sa citesti textul asta, inseamna ca mai ai unul in care sa identifici o problema a orasului, oricit de marunta ar fi, si sa o treci pe raboj, la www.jurnalistprovincial.wordpres.com. Eu, in schimb, iti promit ca o sa fac tot posibilul sa duc problema propusa de tine in fata celor care anul viitor or sa-si doreasca votul tau.
Categorie articol: 

Comentarii