Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rable prinse în trafic, trase pe dreapta de RAR Brăila

• din 268 de autovehicule controlate de inspectorii RAR, de la începutul anului, mai mult de jumătate aveau probleme mai mult sau mai puţin grave • o maşină chiar prezenta pericol iminent de accident • au fost date 155 de amenzi şi au fost retrase 125 de certificate de înmatriculare

 

Parcul auto, invadat de maşini second-hand aduse din Occident, nu se prezintă prea bine, iar situaţia este general valabilă, atât în Brăila cât şi în restul ţării. În judeţul nostru, Registrul Auto Român (RAR) a verificat, de la începutul anului, 268 de vehicule, iar dintre acestea mai mult de jumătate, mai exact 55,60%, erau neconforme. Mai mult, una dintre maşinile controlate de inspectorii RAR prezenta atât de multe defecţiuni, încât deja devenise un pericol pentru circulaţia publică, putând în orice moment să provoace un accident.

La maşinile verificate, cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie. De asemenea, 1,87% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, la Brăila au fost aplicate, în prima jumătate a anului în curs, 155 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 125 de certificate de înmatriculare. În situaţia în care una dintre măsurile luate împotriva şoferilor care conduceau astfel de maşini cu probleme a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară. La nivel naţional, Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic, în trafic, 33.508 vehicule. În urma controalelor s-a constatat că 45,47% dintre acestea erau neconforme. Mai mult, peste 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a anului 2019, prezentau pericol iminent de accidente.

Oficialii RAR spun, totuşi, că rezultatul acestor controale nu este definitoriu pentru starea tehnică generală a parcului auto naţional. “Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni”, precizează Roxana Dima, purtătorul de cuvânt al Registrului Auto Român.
Categorie articol: 

Comentarii