Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Răzmeriţă, îngrijorat pentru agricultorii brăileni din cauza perioadei de secetă

* coordonatorul Pro România Brăila, Cosmin Răzmeriţă, a transmis, recent, un mesaj pe reţelele de socializare în care atrage atenţia că sunt agricultori în judeţul nostru care se plâng că li s-au compromis culturile chiar şi până la 80% * Răzmeriţă susţine că în loc să vină cu soluţii pentru sistemul de irigaţii, Ministerul Agriculturii ”zăpăceşte” agricultorii cu despăgubiri insuficiente

 

 

 

Problemele din agricultură cauzate de seceta excesivă au intrat recent în atenţia coordonatorului Pro România Brăila, Cosmin Răzmeriţă. Acesta a transmis, recent, un mesaj de îngrijorare pe rețelele de socializare, în legătură cu situaţia cu care se confruntă agricultorii brăileni în această perioadă, manifestându-şi nemulţumirea faţă de deciziile Ministerului Agriculturii. Răzmeriţă a atras atenţia că există agricultori brăileni care deja se plâng că li s-au compromis culturile în proporţie chiar şi de 80%, iar soluţiile ministerului de resort privind punerea la punct a sistemului de irigaţii se lasă aşteptate. Pentru a-şi întări declaraţiile, liderul Pro România Brăila a postat şi câteva fotografii dintr-un lan de porumb afectat de perioada secetoasă.

”Seceta este mai dură în această vară acolo unde nu există irigaţii. Sunt fermieri, în judeţul Brăila, care spun că li s-au compromis până la 80% din culturi. În loc să vină cu soluţii pentru sistemul de irigaţii, Ministerul Agriculturii încearcă să-i "zăpăcească" pe agricultori cu despăgubiri insuficiente. Seceta de anul acesta a afectat până acum 1,2 milioane de hectare din cele 2,9 milioane care au fost însămânţate în toamnă. Are bani ministerul pentru a-i despăgubi pe toţi, sau se vor fofila aşa cum fac acum cu alocaţiile şi pensiile? Am făcut numeroase vizite în judeţul Brăila, în ultima perioadă, şi vă ataşez imagini, cu lanurile de porumb, unde pământul este uscat, crăpat, iar fermierii şi-au luat gândul de la recoltă. Guvernul ar trebui să fie conştient că micii fermieri sunt în pragul falimentului!”, a declarat Răzmeriţă.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii