Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Răzbunarea se plăteşte cu puşcărie

De la ceartă, la incendierea locuinţei. Un tânăr din comuna Bărăganul ar fi incendiat curtea vecinului după ce a intrat în conflict cu fiul acestuia- aceasta este prima ipoteză a anchetatorilor. Focul a distrus tone de furaje şi lemn de salcâm. Incendiatorul a fost reţinut şi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare. În spatele gratiilor a ajuns deja un alt brăilean care a incendiat apartamentul în care locuia.
La data de 19 octombrie, la ora 22.40, o localnică din Bărăganul a apelat numărul unic de urgenţă 112 şi a sesizat că, în curtea locuinţei lui Zanfir S. (51 de ani), a izbucnit un incendiu. În urma verificărilor efectuate la faţa locului de către echipa operativă a Poliţiei şi a Pompierilor s-a constatat că focul a cuprins şi distrus 25 de tone de furaje şi 7 tone lemn de salcâm uscat. Valoarea pagubelor a fost estimată la 13.000 de lei. În urma incendiului, nu au existat victime omeneşti şi nici alte pagube materiale. "Incendiul a fost localizat şi stins de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila - Grupa Însurăţei, care au stabilit, din primele cercetări, că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, în urma unei acţiuni intenţionate. În urma investigaţiilor efectuate în teren de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Însurăţei a fost identificat T. Iulian (26 de ani), din Bărăganul, care ar fi dat foc la furaje pe fondul unui conflict spontan avut anterior cu fiul proprietarului", a precizat inspector principal Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Faţă de tânărul de 26 de ani s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Însurăţei, cu propunere de arestare preventivă. Acesta este acuzat de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi distrugere.

Arestat preventiv după ce şi-a incendiat locuinţa

În spatele gratiilor a ajuns deja un brăilean care, de supărare, a dat foc apartamentului în care locuia. Duminică, la ora 14.45, o bătrână de 73 de ani a sesizat la Poliţie că vecinul ei, Neacşu A. (58 de ani), şi-a incendiat locuinţa, după care a plecat în grabă. Incendiul a fost stins de pompieri din cadrul ISU "Dunărea" Brăila, care au stabilit că focul a fost pus într-unul dintre dormitoarele imobilului şi nu s-a extins la alte camere sau la apartamentele învecinate. Poliţiştii l-au depistat pe cel care a aprins focul în casă, pe strada Ecaterina Teodoroiu, în faţa Pieţei Radu Negru. Suspectul a fost prezentat instanţei de judecată, care a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, pentru infracţiunea de distrugere.

 
Categorie articol: 

Comentarii