Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Răzbunarea interlopilor

• autorii atacului sângeros din august, comis asupra lui Ionuţ Vrânceanu, au fost identificaţi, dar nu au fost încă prinşi, pe numele lor fiind emise mandate de arestare în lipsă • cei doi sunt membri marcanţi ai grupării lui Corbu, din cartier Lacu Dulce, unul fiind chiar cumnatul acestuia, din clanul Băncuţă • cei care l-au înjunghiat cu sânge rece pe Ionuţ Vrânceanu, în locuinţa de pe strada Plevna, sunt Băncuţă Casius Cley şi Bănică Stelu • surse din rândul anchetatorilor ne-au informat că atacul asupra lui Vrânceanu s-a produs după ce acesta a încercat să îl ucidă pe Stănel Corbu

 

Interlopul din Lacu Dulce Ionuţ Vrânceanu, înjunghiat în luna august în locuinţa de pe strada Plevna şi adus la un pas de moarte, a primit “răsplata” pentru că a vrut să îl ucidă pe liderul grupării Stănel Corbu. Surse din rândul anchetatorilor ne-au informat că a fost vorba despre o răzbunare în stil interlop. Se pare că Vrânceanu, cunoscut ca locotenent al lui Corbu, s-a cam rupt de membrii grupării şi chiar s-a năspustit cu toporul asupra lui Corbu, în vara anului trecut, norocul celui atacat fiind că se afla în maşină, astfel că a scăpat teafăr.

Cel mai probabil, după acest incident, s-au făcut planuri de răzbunare, iar în luna august 2016, Ionuţ Vrânceanu a fost înjunghiat cu bestialitate într-un imobil de pe strada Plevna, unde acesta locuieşte.

Iniţial, nimeni nu ştia cine a comis tentativa la omor dar, după mai bine de două luni de anchetă s-au identificat autorii, doi membri ai grupării Corbu, unul fiind chiar cumnatul acestuia, din gruparea Băncuţă. Este vorba despre Băncuţă Casius Cley, de 33 de ani, şi Bănică Stelu (mâna dreaptă a lui Corbu), de 40 de ani. Problema este că, până să fie identificaţi, cei doi interlopi s-au făcut nevăzuţi şi există informaţii că au ajuns deja prin ţări străine, ei fiind daţi în urmărire la nivel internaţional.

Mandatul de arestare pe numele celor care aproape i-au adus moartea lui Vrânceanu a fost emis la sfârşitul lunii septembrie, de către Tribunalul Brăila. “Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Bănică Stelu şi Băncuţă Casius Cley, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor prevăzută de art. 32 Cod Penal raportat la art.188 C.Pen., pe o durată de 30 zile, începând cu data punerii în executare a măsurii. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă a inculpaţilor. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, este soluţia instanţei.

Culmea, deşi este fugit, unul dintre inculpaţi, respectiv Bănică Stelu, a formulat deja contestaţie împotriva măsurii de arestare, cel mai probabil prin avocat, însă la Curtea de Apel Galaţi decizia dată pe 7 octombrie nu a fost în favoarea lui. De la Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila s-au transmis semnale către celelalte ţări şi fotografii ale inculpaţilor căutaţi. Rămâne de văzut cât vor dura căutările şi dacă interlopii atacatori vor fi prinşi în viitorul apropiat.

Informaţia privind atacul asupra lui Vrânceanu, din august, ne-a fost transmisă la redacţie de către un bărbat care a preferat să rămână anonim, însă, la momentul respectiv, acesta a ţinut să precizeze faptul că cei care au vrut să îl omoare pe Ionel Vrânceanu sunt oameni apropriaţi ai lui Corbu, cunoscut ca lider al grupării interlope din cartierul Lacu Dulce. Şi acum ni s-a transmis, tot telefonic, informaţia că se ştiu autorii dar au fugit în alte ţări.

 

Înjunghierea lui Vrânceanu a avut loc într-un imobil de pe strada Plevna

Atacul asupra celui cunoscut ca membru al grupării din Lacu Dulce, Ionuţ Marian Vrânceanu, zis “Ionel”, în vârstă de 26 de ani, a avut loc într-un imobil de pe strada Plevna, unde acesta locuieşte. Încă de la început, s-a vorbit despre doi autori ai faptei, iar ancheta a scos la iveală faptul că exact aşa s-a întâmplat. Astfel, la data de 8 august, s-a primit o sesizare la IPJ Brăila, privind o agresiune produsă, de două persoane, într-un imobil din municipiu. Echipajul deplasat la faţa locului a identificat victima, care prezenta o leziune în zona toracică, provocată cu obiect tăietor-înţepător, cel mai probabil fiind vorba despre un cuţit. Cel înjunghiat cu sânge rece a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Încă de la momentul atacului, anchetatorii ne-au comunicat faptul că tânărul agresat a fost examinat medico-legal şi în urma concluziilor s-a făcut încadrarea faptei la tentativă de omor, întrucât s-a stabilit că viaţa bărbatului a fost pusă în pericol.

La spital, Ionuţ Vrânceanu a fost diagnosticat cu plăgi înjunghiate multiple

(cuţit), în regiunea toracică. Pacientul a fost internat la Chirurgie Toracică şi a rămas internat în spital până la data de 17 august. La două zile de la externare, tânărul a revenit la spital şi a acuzat durere hemitorace stâng, la efort fizic. El a fost consultat şi examinat, însă nu au fost constatate probleme, astfel că a fost trimis acasă, cu recomandări medicale. S-a făcut apoi şi examinarea medico-legală.

 

Cine este cel care a vrut să-l omoare pe Corbu

Chiar dacă a fost la un pas de moarte, după ce şi-a revenit, Ionuţ Marian Vrânceanu şi-a atacat tatăl, la locuinţa din cartier Lacu Dulce. Oricum nu era pentru prima dată când făcea acest lucru.

După cum v-am mai informat, în dimineaţa zilei de 24 august, Vrânceanu i-a înfipt cuţitul în obraz celui care i-a dat viaţă. Tatăl, Nicuşor Vrânceanu, de 59 de ani, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde medicii i-au cusut rana şi apoi i-au permis să meargă acasă. Fiul violent îşi mai atacase tatăl cu cuţitul şi în octombrie 2015, când a incendiat şi locuinţa familiei. Atunci, s-a făcut nevăzut, după ce mama sa a dat alarma la poliţie, dar a fost depistat la scurt timp de jandarmi.

Mama agresorului a spus că tot acest comportament agresiv al fiului este cauzat de faptul că a tot luat bătăi de la oamenii din gruparea lui Corbu, iar asta i-a dat mintea peste cap şi nu mai gândeşte normal. Femeia a spus însă că a ajuns să stea tot timpul cu frică, întrucât fiul poate ataca oricând. La câte a făcut nici nu ar trebui să îl mai primesc în casă, ne-a dat şi foc la casă. Am încercat să îl liniştesc, i-am spus că suntem totuşi părinţii lui. (...) I s-a căşunat lui. De la atâta bătaie este! Şi el e deranjat cu capul, dar nici eu nu mai pot. Mă tot ameninţă că dă foc la casă. Ştiu că nu mai judecă, de la bătaia care a luat-o, s-a plâns femeia.

Incendiul provocat de “Ionel”, cunoscut drept consumator de droguri, a izbucnit în ziua de 22 octombrie 2015, la casa părinţilor din cartier Lacu Dulce, cinci maşini de pompieri intervenind pentru a stinge flăcările. Părinţii lui Ionuţ Vrânceanu au fost salvaţi în ultima clipă de către un vecin, care a început să ţipe că arde casa şi le-a spus oamenilor să fugă afară. Tatăl lui “Ionel” a povestit la momentul incendiului că băiatul a devenit extrem de violent de când a intrat în gruparea interlopului Stănel Corbu.

Nu numai familia a avut de suferit din cauza lui Vrânceanu, ci şi oamenii care au venit în cartier Lacu Dulce pentru a-şi vizita rudele şi au avut neşansa de a se întâlni cu bărbatul. Astfel, în seara de 15 septembrie, jandarmii au fost anunţaţi că un bărbat, în vârstă de 43 de ani, şi-a găsit autoturismul distrus. Deplasaţi la adresa indicată, din cartierul Lacu-Dulce, jandarmii au constatat că cele sesizate se confirmă. Bărbatul în cauză se afla într-o vizită, iar când a ieşit afară a observat că autoturismul marca “Opel Corsa” are parbrizul spart şi două cauciucuri tăiate. Cercetările au scos la iveală faptul că cel care a distrus maşina persoanei respective este tot Vrânceanu, acesta fiind acuzat de infracţiunea de distrugere. Acelaşi individ din Lacu Dulce a provocat scandal şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde s-a dus pentru a primi îngrijiri medicale întrucât se rănise la mână când a spart geamul maşinii.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii