Mergi la conţinutul principal

Răzbunare sau incompetenţă?

La aceeaşi disciplină au fost şi situaţiile cu diferenţe de peste 1,5 puncte, care au necesitat reevaluare. Este foarte greu de înţeles, cel puţin pentru mine, de ce unii profesori se încrâncenează la aceste examene să arate cât de buni sunt, afişând o exigenţă exagerată. Sunt incompetenţi sau se răzbună pe copii?

Candidaţii, la aflarea rezultatelor, deja vehiculau numele unor profesori cunoscuţi pentru exigenţa lor, însă surpriză! Profesorii exigenţi de această dată au fost alţii, totuşi profesori cu gradul I, cu experienţă. Dacă neştiinţa a fost tăiată de pe lista motivelor pentru care s-au pus note mai mici decât trebuia, nu mai rămâne decât reaua voinţă. "Nu-i dau, pentru că nu vreau!".

Unele cadre didactice vorbesc despre o încrâncenare din cauza tensiunilor sociale. Adică, Guvernul nu le-a dat salarii mărite şi bani mai mulţi pentru recorectare, ei îi penalizează drastic pe elevi. Ce rezolvă? Nimic. Mai mult, societatea nu-i va privi cu ochi buni. Mi-aş dori să se facă publice numele celor care au corectat la limba română cu atâta inconştienţă. Poate că dacă s-ar proceda aşa, s-ar gândi de două ori când vor să fie mai catolici decât Papa.

Aproape 200 de copii au primit note mai mari la limba română, însă, mă gândesc, oare câţi au rămas cu primele note pentru că nu au făcut contestaţie?! Este nedrept faţă de ei, dar acesta este sistemul, acestea sunt regulile jocului. Noi le acceptăm şi mergem mai departe, dar profesorii corectori de ce nu înţeleg că la nivel naţional regulile sunt altele decât cele foarte stricte impuse de ei candidaţilor brăileni? Dacă s-ar fi obţinut din prima note mai mari cu un punct la limba română, cine ar fi pierdut? Nimeni. Cine a câştigat dacă s-au dat note mai mici? Nimeni. Şi atunci care este raţiunea? Doar orgoliul nemăsurat al unor profesori care înţeleg să se măsoare cu elevii într-o situaţie în care aceştia nu prea au ce să facă? Acum câţiva ani, aceeaşi poveste se repeta la istorie. Notele la această disciplină erau mult mai mici decât la geografie. În timp, profesorii au înţeles că nu câştigă nimic dacă se războiesc astfel cu elevii şi acum se obţin note la fel de frumoase ca la geografie. Unii profesori de limba română continuă, însă, să se răzbune pe elevi. Fără să vreau să jignesc pe cineva, văzând această duritate, această încrâncenare, nu am putut să mă gândesc decât la proverbul: "Răzbunarea este arma prostului". Oare sunt şi eu prea dură? Dacă da, asta e! Măcar din acest punct de vedere, acum suntem chit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro