Mergi la conţinutul principal

Războiul cu ţânţarii. Locatarii din Vidin, “înecaţi” în ceaţă caldă, la miezul nopţii

• în noaptea de luni spre marţi, echipajele Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală au finalizat etapa a II-a de dezinsecţie terestră a municipiului • între orele 1.00 şi 4.00, echipajele SUPAGL, aflate în patru autospeciale, au împrăştiat substanţe împotriva ţânţarilor pe Calea Galaţi şi pe străzile din cartierele Vidin, Pisc şi Progresul  • “ceaţa caldă” a umplut străzile, iar unii locatari s-au trezit cu fumul în apartamente • de astăzi, între orele 6.00 - 11.00, se execută tratamentul avio din elicopter, substanţele folosite fiind avizate de Ministerul Sănătăţii

 

Patru nopţi la rând, începând de weekendul trecut, patru autospeciale cu tot atâtea echipaje aparţinând Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila au efectuat dezinsecţia pe toate străzile oraşului, în cadrul celei de-a II-a etape terestre a combaterii ţânţarilor.

În noaptea de luni spre marţi, între orele 1.00-4.00, echipajele SUPAGL au “răscolit” străzile cartierelor Vidin, Pisc şi Progresul, începând cu Calea Galaţi, şi au împrăştiat aşa numita “ceaţă caldă” şi “ceaţă rece” peste spaţiile verzi, ca să-i scoată din ascunzători şi să-i extermine pe ţânţari. Zgomotul provocat de utilaje şi fumul alb, urât mirositor, i-a trezit din somn de locatarii blocurilor din zonă, care şi-au închis rapid ferestrele. Dacă, însă, privim situaţia în ansamblul ei, se merită sacrificiul ca să scăpăm de ţânţari. 

“Luni seară, (29 iunie - n.r.) a fost ultima seară a etapei a II-a de dezinsecţie terestră, care a durat patru nopţi şi care a acoperit toată suprafaţa oraşului. De miercuri, vom executa şi tratamentul avio împotriva ţânţarilor, cu ajutorul elicoperului. Operaţiunea se desfăşoară trei dimineţi la rând, între orele 6.00-11.00, iar toate substanţele folosite au agrement tehnic şi sunt avizate de Ministerul Sănătăţii. Cu aceasta, se încheie a II-a etapă a dezinsecţiei. Anul acesta evem planificate cinci etape”, ne-a precizat Dumitru Munteanu, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila.

Potrivit sursei citate, valoarea unei singure etape de dezinsecţie este de 560.000 de lei, iar serviciul dispune de fondurile necesare desfăşurării tuturor celor cinci etape de dezinsecţie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro