Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Război politic între PLUS Brăila şi Pro România pentru «furt» de membri

• preşedintele PLUS Brăila, Adrian Neagu, a ieşit «la rampă» pentru a explica în ce context unul dintre membrii organizaţiei sale a decis să treacă în tabăra Pro România • declaraţiile lui Neagu vin după ce coordonatorul Pro România, Cosmin Răzmeriţă, s-a lăudat pe Facebook cu “racolarea” unui membru PLUS, iar cu alte ocazii a vorbit despre liste comune ale PNL şi Alianţa USR-PLUS, lucru neconfirmat oficial • liderul PLUS consideră că Răzmeriţă a lansat pe piaţă intoxicări, ceea e consideră că este de prost gust şi “specific politicilor «dâmboviţene»“

 

Tensiuni pe scena politică brăileană pe fondul apropierii alegerilor locale, dar şi a racolării de membri. Adrian Neagu, preşedintele PLUS Brăila, a lansat, recent, un comunicat de presă pe reţelele de socializare, în încercarea de a combate declaraţiile din ultima perioadă ale coordonatorului Pro România, Cosmin Răzmeriţă, care nu s-a ferit să vină cu oferte la adresa membrilor PLUS. Ba mai mult, Răzmeriţă s-a şi lăudat cu “achiziţia” unui fost membru PLUS Brăila, care acum va coordona filiala Gradiştea a Pro România.

În acest context, Neagu a precizat că înţelege pe deplin faptul că Pro România a conştientizat că nu va mai avea susţinerea electoratului, aşa cum s-a întâmplat când liderul organizaţiei era fostul premier Mihai Tudose, astfel că încearcă tot soiul de metode pentru a nu intra în anonimat. Neagu a precizat că membrul PLUS Brăila care a plecat la Pro România era împotriva negocierilor cu USR, motiv pentru care a ales altă cale.

“Oportunitatea li s-a oferit printr-un fost membru al PLUS Brăila, ce era coordonator al uneia dintre cele 24 de comunităţi locale de pe raza municipiului şi care nu a acceptat ca PLUS să aibă negocieri cu partenerul de Alianţă, USR Brăila, pentru realizarea listelor comune de candidaţi la Consiliul Local Municipal şi Consilul Judeţean. Faţă de poziţia avută împotriva Alianţei USR-PLUS, membrului în cauză i s-a comunicat faptul că nu va exista ruptură între USR şi PLUS nici la Brăila şi nici la nivel naţional. Acesta a fost motivul pentru care un singur membru al PLUS Brăila a ales calea să părăsească formaţiunea şi să se alăture Pro România, unde a găsit «înţelegerea» să atace filiala noastră”, a declarat Neagu.

Liderul PLUS Brăila a dorit să precizeze că organizaţia sa nu a intrat în negocieri cu PNL, aşa cum au afirmat cei de la Pro România. Ba mai mult, că, din cunoştinţele sale, nici USR-iştii nu au negociat nimic.

“De altfel, dacă va exista o negociere cu PNL Brăila de a ne uni forţele pentru a învinge PSD în alegerile locale, aceasta nu va avea loc decât în municipiu şi punctual în anumite comune unde sunt primari PSD, cu participarea ambilor parteneri de Alianţă. Precizez că la momentul actual încă suntem în negocieri cu USR Brăila, pentru a găsi cea mai bună variantă de reprezentare a candidaţilor USR şi PLUS pe listele comune la alegerile locale.Toată această intoxicare aruncată în mediul online şi transmisă presei de către conducerea Pro România Brăila este de prost gust şi specific politicilor «dâmboviţene»“, a mai adăugat Neagu, reamintind că PLUS Brăila doreşte să facă politică într-un alt mod, în interesul comunităţii, cu oameni integri şi oneşti, nu cu tehnici de manipulare prin minciuni şi dezinformări.

 

Tehnica lui Răzmeriţă a dat rezultate: un membru PLUS atras în partid

 

După ce le-a cam făcut cu ochiul membrilor PLUS Brăila, coordonatorul Pro România Brăila, Cosmin Răzmeriţă a postat pe reţelele de socializare primul rezultat al strategiei sale. Acesta a precizat că partidul şi-a definitivat zilele trecute reorganizarea Filialei Gradiştea sub conducerea lui Vasilescu Alexandru Valentin, “un tânăr antreprenor de 28 de ani care a hotărât să părăsească PLUS-ul şi să-şi urmeze dezideratul politic ca tânăr PRO”, după cum se arată în postarea lui Răzmeriţă.

Coordonatorul Pro România Brăila s-a arătat deosebit de mulţumit că tinerii “strâng rândurile” lângă acest partid.

“Salut înscrierea lui Alexandru Vasilescu în organizaţia noastră şi determinarea lui de a reorganiza filiala Gradiştea. Pro-România Brăila se dezvoltă în ritm progresiv, aşa cum îi stă bine unui partid nou cu principii sănătoase”, a afirmat Răzmeriţă.
Categorie articol: 

Comentarii