Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Război pe fotoliile de administratori la ECO, faza contestaţiilor

• fostul director al operatorului de salubritate a obţinut cel mai mic punctaj dintre candidaţii selectaţi • este hotărât să meargă la instanţă ca să conteste rezultatul, dacă nu i se dă “satisfacţie” la comisia de contestaţii • în urma concursului au fost selectaţi doar 3 membri ai viitorului CA de la ECO, din cele 5 posturi disponibile

 

Ex-directorul general al SC ECO SA Brăila, Alexandru Micu, a obţinut cel mai mic punctaj în urma concursului de selecţie a membrilor Consiliului de Administrare al operatorului de salubritate, organizat de Primăria Brăila conform legislaţiei în domeniul guvernanţei corporative, fiindu-i astfel respinsă candidatura. Rezultatul selecţiei a fost publicat luni, 16 aprilie, şi îl poziţionează pe Micu pe ultimul loc între cei 4 candidaţi admişi, sub pragul minim de admitere: Gheorghe Cioacă - 69,6 puncte, Nicolae Sloată - 64,2 puncte, Ionuţ Pisică (actualul director al SC ECO) - 63,4 puncte şi Alexandru Micu - 48,9 puncte. Acesta din urmă s-a arătat dezamăgit şi în egală măsură revoltat de punctajul obţinut şi a subliniat că are de gând să conteste rezultatul. “Voi cere reevaluarea punctajului pe care l-am primit şi reluarea interviului întrucât acesta nu s-a desfăşurat cu respectarea prevederilor legislaţiei din domeniul guvernanţei corporative. Mai mult, voi cere comisiei excluderea din procedura de selecţie a lui Pisică Ionuţ întrucât acesta nu îndeplineşte condiţiile minime de eligibilitate prevăzute în procedura de concurs, mai precis lipsa experienţei de minim 3 ani în activitatea de administrare sau de management la societăţi private ori publice sau instituţii publice, plus minim 5 ani de experienţă profesională în studii superioare, cu o vechime în specialitatea studiilor absolvite de minim 3 ani. (...) Este revoltător să se încerce ducerea în derizoriu, prin punctajul ce mi-a fost acordat, a rezultatelor economice şi financiare în creştere înregistrate în timpul mandatului meu la conducerea acestei societăţi. Iar asta mai ales în contextul în care reclamaţiile privind calitatea serviciului prestat de ECO s-au înmulţit după ce am plecat din societate, culminând cu faptul că brăilenii care locuiesc în sectorul de oraş alocat lui ECO au stat cu gunoiul în poartă chiar şi în ziua de Paşti. Şi eu am lucrat cu aceleaşi maşini de gunoi la ECO şi cu aceleaşi echipe de oameni, dar aşa ceva nu mi s-a întâmplat niciodată. Este clar ceva în neregulă acum la companie, dacă în mandatul meu s-a putut face curăţenie şi ridica gunoiul de la populaţie, iar acum sunt atâtea reclamaţii”, ne-a declarat Alexandru Micu.

Reamintim că până la data limită de înscriere în cursa pentru cele 5 posturi în cadrul Consiliului de Administraţie al SC ECO SA Brăila s-au înscris 6 candidaţi. Cum doar 3 posturi au fost ocupate prin concursul abia încheiat, procedura de selecţie va fi reluată, după cum ne-au explicat surse din administraţia locală. 

De precizat că, la începutul acestui an, mai precis în data de 10 ianuarie, la conducerea SC ECO SA Brăila a fost adus fostul consilier municipal PSD Ionuţ Marius Pisică, fiind astfel înlocuit Alexandru Micu, după ce mandatul acestuia din urmă a expirat după mai multe prelungiri. Supărat, Micu a contestat la instanţă această procedură catalogând drept un abuz înlăturarea sa de la conducerea untiăţii, litigiile fiind încă pe rol.
Categorie articol: 

Comentarii