Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Război între PSD şi PNL. Legea carantinei, blocată la Senat

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, după şedinţa CExN că legea carantineri nu va fi votată în Senat până nu vor veni în comisiile de specialitate premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii. „Singurul membru al Guvernului care a venit să prezinte această lege este Raed Arafat. El nu este un om politic”, a declarat preşedintele PSD. Guvernul transmite că premierul sau miniştrii nu au fost invitaţi la dezbateri.

 

„Legea înaintată de către Guvernul Orban este o lege proastă. Am încercat la Camera Deputaţilor să avem un punct de vedere tansparent. O să continuăm la Senat dezbaterile atât cu CSM cât şi cu ONG-urile care luptă pentru drepturi şi libertăţi. Nu putem susţine această lege. Singurul membru al Guvernului care a venit să prezinte această lege este Raed Arafat. Nu au venit nici premierul, nici ministru Sănătăţii şi nici ministrul Justiţiei. Nu a venit niciun membru politic al Guvenrului să susţină această lege. Arafat ne-a prezentat punctul de vedere ca şi specialist fără să intrăm în detalii privind restrângerea drepturilor. Legea cum a fost înaintată către Parlament nu a avut avizul ministrului Justiţiei. Nu se va vota legea în Senat până când prim-ministrul şi min Sănătăţii nu vor veni să lămurează toată aspectele”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Guvernul spune că premierul şi miniştrii nu au fost invitaţi la dezbateri

Guvernul a transmis însă că până la această oră nu au fost transmis invitaţii premierului şi ministrilor pentru a fi prezenţi la dezbatere.

„Având în vedere afirmaţiile false făcute în spaţiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, şi nici miniştrilor din Cabinet, invitaţia de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care priveşte carantina şi izolarea.  Menţionăm faptul că atât premierul, cât şi miniştrii Sănătăţii şi Justiţiei, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitaţi sau solicitaţi în mod oficial”, precizează reprezentanţii Guvernului.

Preşedintele interimar al PSD s-a arătat „dezamăgit” de preşedintele Klaus Iohannis că nu a convocat consultări la Palatul Cotroceni pe legea carantinei.

„Eu am o dezamăgirea faţă de Klaus Iohannis. M-aş fi aşteptat să cheme toate forţele politice şi să fi avut o discuţie cu specialişti şi jurişti. Această sustragere este nepermisă ţinând cont cu ce avem de a face”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a explicat şi motivul pentru care legea este blocată la Senat, după ce la Camera Deputaţilor PSD a modificat legea. 

„Este în continuare o lege proastă chiar dacă a fost modificată 80% la Camera Deputaţilor. Nu am prelungit votul la Cameră pentru a arăta că nu prelungim dezbaterile”, a mai spus preşedintele interimar al PSD.

Sursa foto: Mediafax
Categorie articol: 

Comentarii