Mergi la conţinutul principal

Rănit grav în timpul unei curse, Gabriel Comănescu face acuzaţii grave la adresa Federaţiei de Motociclism

• sportivul brăilean a suferit un accident în Polonia, lovindu-se la umăr • deşi avea nevoie de operaţie, medicii polonezi nu au făcut intervenţia • Comănescu spune că s-a întâmplat aşa deoarece Federaţia Română de Motociclism nu i-a achitat o poliţă de asigurare corespunzătoare • FRM afirmă că poliţia era în regulă, însă Comănescu ar fi fost cel care a refuzat să fie operat în străinătate

 

Medaliat cu bronz în actuala ediţie a Campionatului Naţional de dirt track, brăileanul Gabriel Comănescu de la CSM Brăila a reprezentat România la etapa a 2-a a Cupei MACEC, însă în Polonia sportivul brăilean a căzut pe turnantă după un duel cu un adversar din Cehia şi a suferit o disjuncţie acroclaviculară de gradul 3. Comănescu spune că a fost dus cu ambulanţa la spital dar nu imediat după accident ci la finalul competiţiei, adică după o oră şi jumătate. Sportivul susţine că medicii de acolo nu au considerat iminentă internarea dar şi în cazul în care acesta ar fi fost internat, nu-i puteau face intervenţia chirugicală şi apoi nu-i asigurau perioada de recuperare deoarece asigurarea făcută de Federaţia Română de Motociclism (FRM) nu cuprindea aceste facilităţi.

Federaţia a emis un comunicat prin care îl contrazice pe sportiv spunând că asigurarea este valabilă pentru participarea la competiţii internaţionale în străinătate.

“Am fost să reprezint România la un concurs internaţional, însă fără nici un ajutor din partea FRM. Singurul mod de ajutor ar fi decontarea parţială a sumelor de bani cheltuiţi, mai precis deplasarea de la vamă până în oraşul în care s-a

desfăşurat cursa şi cazarea pentru o noapte. CSM Brăila m-a ajutat cu cazarea pe teritoriul României şi combustibilul până la vamă. După Campionatul Naţional am plecat la Cupa MACEC din Polonia, am ajuns în oraşul Rawicz, pe 10 august. Am plecat acolo cu gândul de a demonstra că şi noi românii suntem ambiţioşi şi demni de a face ceva şi cu toate că nu am avut o pregătire foarte bună, chiar m-am luptat cu ei şi nu spun eu asta ca sportiv, ci o spun spectatorii şi presa din Polonia. Ghinionul meu a fost că în manşa a doua să am un accident, în care nu am avut nici o vină. În turul doi am încercat să depăşesc un pilot ceh, acesta s-a lovit de alt pilot şi a căzut în faţă mea, impact pe care nu am mai putut să-l evit, deoarece eram foarte aproape unul de celălalt. În urma acestui impact am fost aruncat după motor şi am căzut pe umărul drept. Am fost urcat în ambulanţă dar după ce mi-au făcut un calmant, despre care am înţeles că ar fi fost vorba de morfină. După ce s-a terminat concursul, cam după o oră şi jumătate, am fost dus cu ambulanţa la spital. Aici intervin neplăcerile: ajuns la spital, unde mi-au făcut decât o radiografie, mi-au imobilizat umărul, dar nu au considerat accidentarea ca pe o urgenţă. Disjuncţie acroclaviculara de gradul 3, a fost verdictul medicilor de acolo. Apoi mi-au recomandat să merg să fac investigaţii în România dându-mi de înţeles că asigurea mea medicală este doar pentru urgenţe. Că acea asigurare acoperă doar urgenţele ce necesită operaţie pe loc, iar procedurile pe care ei trebuiau să mi le facă nu se încadrau în acea poliţă de asigurare încheiată de către Federaţie. După accident, cei de la federaţie nu mi-au răspuns la telefon, trimiţându-mi doar un mesaj pe whatsapp cu un contact al broker-ului de asigurări, care a încheiat poliţa şi mi-au spus să îl sun. Brokerul de asigurări mi-a spus că trebuia să căut un spital în oraşul Rawicz care lucrează cu această asigurare. Eu mai eram în stare să caut acel spital? În cele din urmă văzând că asigurarea nu acoperea cheltuielile pentru operaţie şi recuperare, am preferat să plecăm în România chiar dacă aveam dureri groaznice, în speranţa de a rezolva ceva în ţara mea. Ne-am oprit la Sibiu, unde medicii au decis să mă interneze şi să mă opereze. Nici aici nu am scăpat de probleme, pentru că asigurarea era valabilă numai în străinătate. Sincer, pentru toate acestea cineva trebuie să răspundă, sunt în lotul naţional, am fost trimis de către Federaţie la competiţie şi acum când sunt accidentat toată lumea dă din coate. Am consultat avocaţi specialişti şi voi intenta un proces împotriva acestor oameni şi sunt convins că mi se va da dreptate”, ne-a declarat Gabriel Comănescu.

 

Punctul de vedere al Federaţiei Române de Motociclism

 

“În primul rând dorim să ne exprimăm regretul pentru incidentul în care a fost implicat sportivul brăilean şi îi urăm recuperare rapidă. Totuşi, din cauza neconcordanţei cu realitatea a ideilor exprimate de sportiv pe pagina de Facebook “Gabriel Comanescu Speedway Racer” în data 17 august, suntem nevoiţi să prezentăm opiniei publice precizarea că asigurarea încheiată de Secretariatul FRM pentru sportiv prin partenerul Groupama nu este doar o simplă asigurare de călătorie, ci respectă cerinţele minime impuse de Federaţia Internaţională Europeană de Motociclism (FIM-Europe) pentru participarea la competiţii internaţionale în străinătate, fiind încheiată special pentru practicarea sportului profesionist. Asigurarea de 20 RON (6,67 RON/zi) oferă posibilitatea unei despăgubiri maximale în valoare de 50.000 euro pentru asistenţă medicală de urgenţă, 10.000 euro repatriere medicală, 300 euro tratament dentar, 5.000 euro deces sau invaliditate din accident, 5.000 euro răspundere civilă individuală etc. Spre deosebire de prezentarea sportivului, în realitate a avut loc un schimb de mesaje prin care acesta a trimis următorul mesaj: «Dar nu am rămas să mă operez acolo la spitalul din Rawicz, Polonia din cauza timpului pe care îl aveam de aşteptat pănă când verificau asigurarea». Practic, acesta a decis unilateral întoarcerea în România, neluând în considerare faptul că asigurarea încheiată pentru el era valabilă numai în străinătate, iar acum se încearcă cu rea voinţă inocularea opiniei publice ideea falsă că doctorii şi angajaţii spitalului de urgenţă din Rawicz i-au refuzat tratamentul din pricina asigurării necorespunzător încheiate de către Secretariatul FRM. Un caz asemnător s-a petrecut în sezonul trecut al Cupei MACEC în care a fost implicat sportivul CSM Brăila Andrei Popa. Pe 17 august 2018, acesta a suferit un accident similar la etapa a doua Cupei MACEC ce s-a desfăşurat tot în Polonia, la Rawicz, a fost transportat la acelaşi spital, diagnosticat, tratat şi externat, după care asiguratorul Groupama, în baza aceluiaşi tip de asigurare, a achitat factura emisă de spitalul din Rawicz. Luând în considerare cele menţionate, ne vom rezerva dreptul de a înştiinţa atât comisiile interne FR Motociclism abilitate, cât şi structurile din cadrul MTS în vederea stabilirii unor măsuri disciplinare”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro