Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Putem obtine 5-6 medalii la nationalele scolare"

La sfirsitul acestei saptamini, atletii braileni vor sustine primul test oficial al sezonului in aer liber.
Simbata si duminica, la Bucuresti, se va derula Campionatul National Scolar, o competitie la care Braila va fi reprezentata de Ana Maria Ionita, Ramona Anghelas, Ionut Vlaicu, Alexandru Chiricuta, Marian Chioveanu, multiplu medaliati in concursuri nationale, la toate categoriile de virsta.
"Sper sa avem o comportare buna si cind spun acest lucru ma gindesc la faptul ca putem obtine 5-6 medalii. Acest concurs este si o repetitie inaintea Campionatelor Internationale ale Romaniei, ce se vor derula pe data de 10 iunie", a declarat profesorul Dumitru Mihail.
La internationalele Romaniei au drept de participare primii 16 atleti la probele tehnice si la probele de alergari. In prima categorie intra proba de triplusalt, saritura in lungime, probele de aruncari.
Pe linga cei cinci atleti mentionati, la aceasta competitie sanse reale la medalii au Leonard Gherghiceanu si Aurel Baciu. Titlurile de campioni nationali in aer liber se vor decerna abia incepind cu jumatatea lunii iulie. Astfel, in perioada 15-16 vor avea loc finalele de juniori II si apoi, in ordine, cele de seniori si tineret, o saptamina mai tirziu, iar in perioada 1-3 august se vor lupta pentru medalii juniorii I.
"Dupa cum se observa, vom aborda sezonul in aer liber numai cu sportivii care au sanse la medalii si din nefericire, cel putin pentru moment nu se intrevede nimic bun in privinta posibilitatii de participare si a altor atleti de perspectiva. Domeniul sportului este din punctul meu de vedere cea mai buna marfa de export a Romaniei, dar din pacate si acest lucru este din ce in ce mai neglijat", a mai adaugat profesorul Dumitru Mihail.

Evolutii promitatoare la primul Grand Prix

In urma cu o saptamina, la Bucuresti, s-a desfasurat un Grand Prix atletic la care au participat si cei mai buni sportivi braileni.
Aurel Baciu s-a clasat pe locul al doilea la 110 m garduri, pozitie dobindita si de Leonard Gherghiceanu la 100 m plat.
Ionut Vlaicu a participat in probele de 110 si 400 m garduri, ocupind un loc patru si imbunatatindu-si recordurile personale. Si Alexandru Chiricuta a avut o comportare buna, reusind la rindul sau sa-si imbunatateasca propriile performante.
Rezultatele sint promitatoare in perspectiva competitiilor de obiectiv din aceasta vara si aceasta in conditiile in care atletii efectueaza pregatirea de vara pe aleile parcului Monument, iar vestiarele sint copacii care strajuiesc cele doua alei din fata stadionului Municipal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii