Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Putem actiona si pe cale civila"

Avocatul Paolo Rodella a declarat ca atacantul Adrian Mutu va face apel la TAS in ceea ce priveste decizia FIFA de a-l obliga sa plateasca depagubiri in valoare de 17,17 milioane de euro gruparii Chelsea, subliniind ca poate fi luata in considerare si posibilitatea de a actiona in instanta civila.
Potrivit violanews.com, Rodella, avocatul italian al lui Mutu, considera ca suma ceruta de Chelsea este absurda.
"Nu este o sentinta definitiva, deoarece noi vom face apel la TAS. In functie de decizia TAS vom actiona. Mutu intentioneaza sa ia in calcul toate posibilitatile. Si eu cred ca daca TAS nu ii da dreptate, putem lua in considerare si ipoteza de a actiona pe cale civila. Chiar daca sentinta FIFA ar fi fost de 10, 12 milioane de euro, nu s-ar fi schimbat nimic, pentru ca discutam de cifre absurde. Sintem siguri de un lucru: cum cere Chelsea 29 de milioane de lire sterline, cind chiar clubul englez l-a dat afara pe jucator? In nici un alt caz de doping, nici in Italia, clubul nu a concediat jucatorii. In majoritatea cazurilor s-a asteptat finalul suspendarii si jucatorul a revenit la echipa, deci nu au existat pierderi. Nu mi se pare ca dupa citeva luni, Mutu a jucat rau la Juventus sau Fiorentina. Nu trebuie uitat ca Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaina nu la un control obisnuit de dupa meci, ci la un control surpriza efectuat de Chelsea, care, dupa 24 de ore, l-a dat afara. Iar dupa putin timp a cerut daune...", a spus Paolo Rodella, specialist in cazuri de doping sportiv si avocat al lui Mutu.
FIFA a anuntat, joi, ca internationalul roman Adrian Mutu trebuie sa plateasca gruparii Chelsea despagubiri in valoare de 17,17 milioane euro (13,68 milioane de lire sterline), potrivit unei decizii luate de Camera de Rezolvare a Disputelor.
"Solicitarea de compensatii formulata de Chelsea Football Club in legatura cu ruperea contractului incheiat intre cele doua parti la 12 august 2003 a fost partial acceptata. Jucatorul Adrian Mutu are de platit suma de 17,173,990 euro gruparii Chelsea Football Club", se arata in comunicatul FIFA, citat de Reuters, in care se mai precizeaza ca Mutu poate face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).
Chelsea l-a achizitionat pe Adrian Mutu de la AC Parma, in vara lui 2003, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline si a renuntat la serviciile acestuia in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Mutu a fost suspendat sapte luni de federatia engleza pentru consum de cocaina si dupa ispasirea pedepsei, romanul a semnat cu Juventus Torino din postura de jucator liber. Clubul englez sustine ca, prin comportamentul sau, Adrian Mutu a provocat gruparii o pierdere de 13 milioane de lire sterline.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii