Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pute tare, dar nu-i poluare!

Miroase pestilential in oras, iar brailenii s-au saturat sa suporte "odoarea" porcilor lui Caruz. Este, pe scurt, nemultumirea exprimata ieri, in cadrul unei conferinte de presa, de consilierul PSD Doru Damian, care a cerut public institutiilor ce au ca domeniu de activitate protectia mediului sa intervina si sa ia masuri. El considera ca numai daca ai probleme cu nasul nu simti mirosurile dejectiilor porcine, provenite de la complexul omului de afaceri Gheorghe Caruz, si nu iti doresti sa se puna punct acestei probleme, odata pentru totdeauna: "Asa cum puteti sesiza si dvs, mirosurile pestilentiale de natura porcina, daca nu ma inseala pe mine simturile, au devenit insuportabile. Am avut cu totii un dram de intelegere, dar pina la mistocareala pe care reprezentantul Patronatului Carnii de Porc a manifestat-o intr-o anumita conferinta de presa a fost ca mirosurile vin de la combinatul Sidex. Acest Lica Samadau al carcasei de porc romanesti - ma refer la domnul Caruz - este timpul sa priceapa ca sanatatea populatiei este la fel de importanta ca si profitul pe care-l inregistreaza companiile domniei sale. Eu am mai discutat si cu domnul primar si rog institutiile statului sa se sesizeze - ma refer la Agentia pentru Protectia Mediului si Garda de Mediu -, pentru ca, in special in week-end, vin de acolo mirosuri groaznice, ceea ce inseamna ca atunci se face probabil curatenia la animale. Acest miros se simte cam de la Ianca, deci, pentru un om care se respecta, ar trebui sa faca acele investitii normale, mai ales ca a venit sa ceara tot felul de programe, iar UE nu va permite asemenea mirosuri. Eu sper ca toti factorii abilitati, inclusiv conducerea Primariei, care are obligatia de a desfasura activitati pentru prevenirea imbolnavirii populatiei, vor lua masuri. Pentru ca presupun ca si dumnealor, ca si noi, simt aceste mirosuri - asta, daca nu au probleme olfactive. Daca simt, sa-si lase birourile, sa-si stabileasca prioritatile si sa rezolve problema".

La rascruce de vinturi

Amintim ca responsabili ai autoritatilor de mediu au declarat la unison ca, de fapt, culmea, mirosurile care vin dinspre complexul de porci al lui Gheorghe Caruz nu reprezinta poluare si, deci, nu au motiv sa intervina, din acest punct de vedere.
De asemenea, in ceea ce-l priveste, Gheorghe Caruz ne declara recent ca investeste zeci de miliarde de lei si sute de mii de euro in protectia mediului: "Vom pune in folosinta, in curind, un incinerator ecologic pentru cadavre de animale, cu capacitate de 10 tone pe sarja. Am platit 400.000 de mii de euro pe filtre parabolice pentru statia de epurare, deci e vorba de niste investitii serioase. Si vom mai investi in protectia mediului, pina in 2011, asa cum ne-am angajat in cadrul acelui program. Dupa parerea mea, scapa emanatii de la combinatul de la Galati. Daca ar fi de la porci, ar mirosi in fiecare zi, dar toata lumea a observat ca nu se intimpla asa. Sint zile in care miroase si zile in care nu".
Categorie articol: 

Comentarii