Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Puteţi dona bunuri pentru ajutorarea persoanelor din zonele afectate de inundaţii!

• iniţiativa este una naţională şi vine la ordinul Ministerului Afacerilor Interne • la Brăila este realizată cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret  • centrul de colectare se va deschide, astăzi, la Tabăra de copii “Lacu Sărat” din judeţul Brăila, cu program de lucru zilnic, în intervalul 9:00 - 16:00

 

Instituţia Prefectului Judeţului Brăila derulează o campanie pentru ajutorarea persoanelor din judeţele afectate de inundaţii. Iniţiativa aparţine Ministerul Afacerilor Interne şi este una naţională. La Brăila se va realiza cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, prin deschiderea, începând de astăzi, a unui centru de colectare de bunuri într-un spaţiu amenajat la Cantina Centrului de Agrement din Staţiunea Lacu Sărat, cunoscut ca Tabăra de copii Lacu Sărat.

“Donaţiile făcute în mod voluntar de populaţie, pentru a veni în sprijinul persoanelor sinistrate din judeţele afectate de inundaţii de la nivelul României, se vor prelua zilnic, între orele 09.00 - 16.00. Centrul este funcţional începând cu data de 06.07.2018. Pe această cale, îi rugăm pe toţi cetăţenii municipiului şi judeţului să doneze, pentru persoanele sinistrate din judeţele afectate de inundaţii, atât alimente neperisabile, cât şi îmbrăcăminte sau încălţăminte”, se arată în cadrul unui comunicat de presă, emis ieri de Prefectură.

Pentru că locul ales ni s-a părut greu accesibil pentru mulţi dintre brăileni, am luat legătura cu reprezentanţii Prefecturii pentru a vedea dacă nu există posibilitatea deschiderii unui asemenea centru şi la nivelul Municipiului, însă răspunsul a fost unul negativ.

“La acest moment este singura locaţie unde se poate înfiinţa un astfel de centru. Prefectura nu are spaţii proprii. Ministerul a recomandat spaţiile Direcţiilor de sport, iar acesta e singurul spaţiu disponibil pe care îl are DJST Brăila. De asemenea, direcţia este singura care are personal pentru a presta activitatea aceasta şi pentru a asigura pază”, au explicat reprezentanţii Prefecturii.

Potrivit acestora, produsele donate care se vor strânge vor pleca ulterior către Bucureşti şi de acolo vor fi sortate şi trimise persoanelor afectate de inundaţii. Deocamdată nu se ştie cât va dura campania de colectare, cel mai probabil în funcţie de mărinimia cetăţenilor.
Categorie articol: 

Comentarii