Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Puscarie grea pentru barbatul din Pisc, care a vrut sa-si omoare sotia

Punct final in drama petrecuta in luna iulie a. c., pe strada Eroilor din cartierul Pisc. Iosif Podgoreanu, barbatul de 37 de ani care, orbit de furie, si-a injunghiat de mai multe ori sotia, pentru ca-l parasise, a fost condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare, pentru tentativa la infractiunea de omor calificat. Tribunalul Braila il obliga pe individul cu apucaturi criminale sa plateasca victimei 2.500 lei daune morale si 1.500 lei noi daune materiale. Deocamdata, hotarirea instantei de judecata nu este definitiva. Ca o ironie a soartei, inculpatul a fost si el la un pas de moarte, avind nevoie de 80 de zile de ingrijiri medicale. Dupa ce a fost cit pe ce sa-si omoare sotia, Podgoreanu a vrut sa-si puna capat zilelor, aruncindu-se dintr-un corcodus. Impactul cu solul nu i-a fost fatal pentru ca, in cadere, a lovit un politist.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul Judetean, Ileana si Iosif Podgoreanu erau impreuna de circa 8 ani si locuiau pe strada George Toparceanu. Pe fondul unor neintelegeri generate de comportamentul violent al barbatului, care obisnuia sa consume alcool si sa provoace scandal, Ileana si-a luat copiii - trei la numar - si s-a mutat la parinti, in iunie a. c. In zadar a incercat Iosif sa o convinga pe femeie sa se impace cu el, ca n-a fost chip. Asa stind lucrurile, a trecut la amenintari.
Victima lucra de vreo citeva luni la magazinul de pe strada Eroilor nr. 1, in cartierul Pisc. In ziua de 9 iulie 2006, suparat foc, Iosif Podgoreanu s-a "aghezmuit" bine, apoi a pus mina pe un cutit de bucatarie a carei lama avea 16 centimetri si s-a dus la locul de munca al sotiei, ca sa se razbune. Era ora 14.00, cind agresorul a intrat in magazin, dupa ce, in prealabil, a asteptat sa plece clientii. I-a cerut, culmea, o inghetata sotiei. In momentul in care aceasta a luat o inghetata din lada frigorifica, Iosif a prins-o de mina si a injunghiat-o de mai multe ori, in piept si in spate.
Desi cazuta la pamint, victima s-a tirit pina la iesirea din magazin si a inceput sa strige dupa ajutor, pina si-a pierdut cunostinta. Citiva cetateni i-au sarit in ajutor si au chemat ambulanta. In acest timp, Iosif s-a dus acasa si a spalat cutitul de singe, ascunzindu-l apoi intr-o gramada de balastru. Barbatul a urcat intr-un corcodus inalt de 5 metri, ca sa nu-l gaseasca politia. Cind a fost somat sa coboare, el a refuzat ("Viata mea nu mai are niciun rost!"), dupa care s-a decis sa-si puna capat zilelor. Podgoreanu s-a aruncat in cap, suferind grave leziuni craniene. In cadere, el s-a lovit de un agent de politie care facea parte din echipa operativa si asta i-a salvat viata. Cind si-a revenit, a fost incarcerat in Arestul IPJ.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii