Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Puricii au dat năvală la Morgă. Autopsiile au fost amânate

O parte din activitatea Serviciului de Medicină Legală a fost paralizată, în cursul zilei de ieri. Medicii legişti au refuzat să intre în sală pentru a face autopsii din cauza puricilor, care au "cotropit" încăperea, potrivit angajaţilor serviciului.
Cauza ar fi un bărbat cu o situaţie precară, din Mircea Vodă, găsit mort în casă, luni. Câteva ore mai târziu, cadavrul a fost adus la Brăila, înfăşurat în saci, şoferii neştiind că mortul are "însoţitori". În momentul în care trupul a fost urcat pe masa din sala în care se efectuează autopsiile, zeci de purici au început să sară atât pe angajaţi, cât şi pe pereţi şi podea. Din cauză că nu au costume speciale sau soluţii cu care să extermine micile vietăţi, autopsierii, femeia de serviciu şi şoferii au fost "gazdele" puricilor, iar până seara s-au umplut de blânde.
Astfel, o parte a activităţii Serviciului de Medicină Legală a fost întreruptă ieri, medicii legişti refuzând să intre să efectueze autopsii de frică să nu ia vreun "oaspete" nepoftit pe care să-l ducă acasă, la familie şi copii.
"Doamne fereşte, mă ciupeşte vreun purice d-ăsta, cine ştie ce boală îmi transmite? Până nu se face autopsia, habar n-avem de ce boală suferea omul când era în viaţă. Când l-au adus pe respectivul aici, adunam puricii unii de pe alţii", ne-a povestit o angajată, scărpinându-se pe mâini şi picioare.
Substanţe speciale nu au, pentru că, spun angajaţii, Spitalul Judeţean nu le-ar fi dat. Singurul spray pe care-l au e pentru "eliminarea păduchilor", aşa cum scrie pe sticluţa nu mai mare de 10 centimetri, dar la care puricii ar fi imuni, după cum a afirmat personalul. Ulterior, au cumpărat o substanţă specială pentru a extermina "musafirii" nepoftiţi. Autopsiile urmează să fie reluate după ce puricii vor dispărea din încăpere.
Angajaţii ne-au declarat că nu e pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva. Pe viitor, acest lucru ar putea fi evitat dacă ar avea haine de protecţie şi mai multe substanţe pentru a elimina insectele.
"Cu asta ne confruntăm noi, angajaţii Serviciului de Medicină Legală. Nu avem ce ne trebuie, iar domnii din instanţele de judecată spun că noi nu merităm sporuri pentru condiţii deosebite de muncă. Dar ăsta nu e pericol la care ne expunem?", ne-a declarat dr. Gina Ilie, şefa Serviciului de Medicină Legală, făcând referire la tăierea sporurilor angajaţilor în urma unui control al Curţii de Conturi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Deşi au încercat să-şi obţină din nou drepturile salariale, nicio instanţă nu le-a dat câştig de cauză, aşa cum am relatat în ediţiile anterioare ale cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei".

 
Categorie articol: 

Comentarii