Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Punctaj maxim pentru Mihail Marin la simultanul din sala Polivalenta

Primul simultan la care a participat un mare maestru international dupa 1989 a fost foarte populat cu nu mai putin de 35 de jucatori de la categoria a III-a pina la categoria I, dar si jucatori neclasificati toti animati de acelasi gind acela de a smulge macar o remiza lui Mihail Marin. La evenimentul sahist care s-a derulat simbata de la ora 10.00 la Braila a participat si Stefan Baciu purtatorul de cuvint al Federatiei Romane de Sah, iar declaratia lui la finalul simultanului a fost mai mult decit incurajatoare pentru organizatori, dar si pentru sahistii participanti: "Organizare ireprosabila, sahisti destul de puternici comparativ cu posibilitatile lor de a participa in competitii de anvergura"
Singurii jucatori braileni care au rezistat mai bine de trei ore pina a fi invinsi au fost juniorul de la Orizont 64, Adrian Gojan si Traian Odobasa.
Cu prilejul acestui simultan Mihail Marin a prezentat brailenilor o carte de sah pe care a dat-o publicitatii in anul 2005 la Londra si care a fost considerata de specialistii englezi drept cea mai buna publicatie de specialitate din acel an.
Marele maestru international a promis ca in 2007 va participa la cea de a saptea editie a Festivalului Sahului brailean si ca va conduce un stagiu de pregatire pentru cei interesati, actiune care se va derula tot la anul la Blasova.
"Apreciez foarte mult eforturile organizatorilor, dar si pe cele ale participantilor la simultan. In cele doua orase vecine, Braila si Galati, sint multi jucatori valorosi, dar si unii care vin din urma, ca acestia care au fost in acest week-end la sala Polivalenta si care in opinia mea au o mare dorinta, dar si forta de joc. Voi da curs tuturor solicitarilor venite de la Braila, unul dintre putinele orase din tara care se mai preocupa de popularizarea acestui sport" a declarat, la finalul actiunii, Mihail Marin.
Toti participantii au primit diplome cu semnatura marelui maestru international la festivitate fiind prezenti, in afara de Mihail Marin, deputatul Mihai Tudose, Paunita Iuga referent de specialitate in cadrul DSJ si Ionel Balcan vicepresedintele clubului Orizont 64.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii