Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Punct final în campionatul Ligii Florilor

• conducătorii echipelor din primul eşalon handbalistic al României au    hotărât ca sezonul 2019-2020 să fie încheiat de acum • decizia acestora vine după ce Federaţia Europeană de handbal a anunţat care sunt datele de  înscriere în cupele europene • HC Dunărea are 30 de puncte şi se află pe locul al 5-lea în Liga Florilor, unul care permite participarea  în cupele europene • 15 iunie este data reunirii lotului echipei HC Dunărea

 

Sezonul competiţional al campionatului Ligii Florilor trebuie încheiat rapid dacă România va dori să participe în continuare  în cupele europene. Iar acest lucru este impus de Federaţia Europeană de handbal. Forul continental a trimis înştiinţări federaţiilor naţionale că înscrierile pentru Liga Campionilor se pot face până la data de 1 iunie, iar pentru Europa Handball League până la data de 13 iulie.

în urma acestui comunicat, cluburile din România, care luni, 11 mai, au participat la o videoconferinţă susţinută de preşedintele FRH, Alexandru Dedu şi vicepreşedintele Cristina Vărzaru, au decis în unanimitate ca sezonul competiţional 2019-2020 să fie încheiat de acum. Aşa cum s-a întâmplat deltfel peste tot în Europa.

Acum rămâne ca forul de la Bucureşti să stabilească un clasament final şi un sistem de promovare în Liga Naţională de handbal feminin.

Conducătorii cluburilor au fost de aceeaşi părere şi în privinţa viitorului an competiţional, în sensul că următorul campionat să înceapă cu 16 echipe. Părerile au fost împărţite însă în privinţa alcătuirii clasamentului, această decizie finală urmând a fi adoptată de Consiliul de Administraţie, pe data de 18 mai.

“La această videoconferinţă, noi am propus ca pe 18 mai Consiliul de Administraţie al FRH să stabileasăcă ierarhia din acest campionat. De asemenea am propus ca nimeni să nu retrogradeze, iar viitorul sezon să  înceapă cu 16 echipe. Sferturile restanţă din Cupa României au fost reprogramate pentru luna august. Dar această competiţie nu va conta însă pentru calificarea în cupele europene”, ne-a declarat George Caranica, preşedintele clubului HC Dunărea.

Sursa citată a mai  ţinut să precizeze că reunirea lotului echipei HC Dunărea se va face pe data de 15 iunie.

“Acum ne gândim deja la viitorul sezon competiţional. Pe 15 iunie avem programată reunirea lotului. Până atunci, principala noastră preocupare este aceea de a întări lotul, mă refer la posturile indicate de către antrenorul principal, în perspectiva viitorului sezon competiţional”, a mai spus George Caranica.

în acest moment, HC Dunărea are 30 de puncte şi se află pe locul al 5-lea în Liga Florilor, poziţie care îi va permite să evolueze în sezonul următor al cupelor europene.
Categorie articol: 

Comentarii