Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Puşcărie pentru atacatorii de la "Rebel"

* instanţa de fond l-a condamnat pe Georgian Oprea, cel care i-a înfipt cuţitul în ochi tânărului ce vroia să iasă din club, la 3 ani închisoare, cu executare * ceilalţi doi agresori, care au lovit victima cu picioarele, deşi era deja la pământ, au primit 1 an şi 6 luni închisoare şi, respectiv, 2 ani închisoare * nemulţumiţi de sentinţă, agresorii au făcut recurs la instanţa gălăţeană

Soarta celor trei indivizi care i-au scos ochiul unui tânăr de 26 de ani, în Clubul "Rebel", lăsându-l infirm pe viaţă, va fi decisă de Curtea de Apel Galaţi. Nemulţumiţi de sentinţa dată de Judecătoria Brăila, care i-a trimis pentru câţiva ani la "mititica", agresorii au făcut recurs la instanţa gălăţeană, sperând să primească pedepse mai blânde. Magistraţii brăileni i-au aplicat cea mai mare pedeapsă, de 3 ani închisoare cu executare, lui Georgian Oprea, zis "Cocuţă" (22 de ani), cel care i-a înfipt cuţitul în ochi tânărului ce a îndrăznit să ceară voie să iasă din club. "Partenerii" lui de bătaie, Cristian Mureş, zis "Bocciul" (22 de ani) şi Ionuţ Mirea, zis "Neon" (25 de ani), au primit pedepse mai mici, respectiv 1 an şi 6 luni închisoare primul şi 2 ani închisoare cel de-al doilea. Aceştia s-au repezit şi ei asupra victimei - care era deja la pământ şi sângera abundent, după ce primise un cuţit în ochi -, lovind-o în mod repetat cu picioarele pe tot corpul. La câteva luni de la incidentul din luna aprilie, din Clubul "Rebel", agresorii au fost trimişi în judecată şi condamnaţi ulterior pentru infracţiunile de vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi port ilegal de armă albă.
Potrivit anchetatorilor, în dimineaţa zilei de 3 aprilie, "Cocuţă", "Bocciul" şi "Neon" l-au agresat pe brăileanul de 26 de ani, când încercau să pătrundă cu forţa în club, în timp ce grupul din care făcea parte victima dorea să iasă. Ei au fost opriţi la uşă de administratorul clubului întrucât aveau interdicţie în unitate, din cauza scandalurilor repetate. Supăraţi că victima s-a băgat în seamă atunci când ei "negociau" intrarea în club, unul dintre agresori s-a năpustit cu un cuţit asupra tânărului care vroia să iasă, iar ceilalţi doi l-au lovit cu picioarele. Indivizii au reuşit să se facă nevăzuţi imediat după atac, fugind chiar în Germania, însă după o lună de căutări, poliţiştii brăileni i-au prins şi i-au "cazat" în spatele gratiilor. Cei trei s-au chinuit în zadar să scape de arest, făcând apeluri şi recursuri împotriva deciziei de menţinere a arestului preventiv, însă fără sorţi de izbândă. Recursul depus de ei la Curtea de Apel Galaţi, împotriva deciziei de condamnare, are termen de judecată la sfârşitul acestei luni.

17rebel1Victima a rămas fără ochiul stâng şi a necesitat 50 - 55 de zile de îngrijiri medicale

Ghinionul tânărului de 26 de ani, care a mers în Clubul "Rebel" doar pentru a se distra, a fost că s-a aflat în momentul nepotrivit la locul nepotrivit. Deşi a fost la un pas de a scăpa de furia indivizilor care încercau să dea năvală în club, Robert S. nu a reuşit să plece, tocmai pentru că a dat nas în nas cu brăilenii puşi pe scandal.
În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit că în noaptea de 2 spre 3 aprilie, în jurul orei 4.30, inculpaţii, împreună cu câţiva prieteni, s-au întors în municipiul Brăila de la o discotecă din comuna Viziru, unde au stat pe timpul nopţii şi au consumat băuturi alcoolice, hotărând de comun acord să continue distracţia la Clubul "Rebel". Planul nu a funcţionat însă aşa cum au vrut ei, la intrarea în club fiind opriţi de administrator şi paznic, care le-au spus că nu le permit accesul în unitate întrucât programul se apropia de sfârşit, iar unii dintre ei au mai făcut scandal acolo. "Inculpaţii au refuzat să plece, iar în momentul în care mai mulţi clienţi se îndreptau către ieşirea din local cu intenţia de a părăsi clubul, i-au împiedicat să facă acest lucru şi i-au împins pe scări. În aceste împrejurări, neexistând o altă cale de acces în unitate, inculpaţii au început să se comporte violent faţă de persoanele aflate pe scările ce făceau trecerea între încăperile localului şi ieşirea din acesta", precizează anchetatorii. Atunci, partea vătămată, Robert S., a fost împinsă pe scări, iar ulterior Georgian Oprea a atacat-o cu un cuţit pe care îl purta asupra sa, provocându-i numeroase plăgi înjunghiate pentru care victima a necesitat 50 - 55 de zile de îngrijiri medicale. Apoi, spun oamenii legii, inculpaţii Cristian Mureş şi Ionuţ Mirea s-au repezit şi ei asupra tânărului care era căzut şi sângera abundent, lovindu-l în mod repetat cu picioarele pe tot corpul. Ei au fost opriţi de paznic şi de administratorul clubului, care au intervenit cu dificultate din cauza numărului mare de persoane aflate pe scări. Imediat a fost sesizată Poliţia, un echipaj deplasându-se de urgenţă la faţa locului, însă, între timp, agresorii reuşiseră să îşi ia tălpăşiţa. Victima a ajuns la spital, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, fiindu-i scos globul ocular stâng.
În ziua de 7 aprilie, pe numele agresorilor au fost emise, în lipsă, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile de la data prinderii şi încarcerării, cei trei fiind daţi în urmărire la nivel naţional şi internaţional. După o lună de căutări, poliţiştii brăileni au reuşit să-i găsească pe "Cocuţă", "Bocciul" şi "Neon", care fugiseră în Germania imediat după comiterea faptelor, fiind prinşi şi încarceraţi când au revenit în ţară. Fiind audiaţi, atacatorii au recunoscut că au fost implicaţi în incidentele din noaptea de 2 spre 3 aprilie, însă au încercat să dea vina pe partea vătămată, care, fără motiv, l-ar fi lovit cu pumnul în faţă pe Georgian Oprea, în timp ce acesta stătea de vorbă cu administratorul pe scări. Susţinerile inculpaţilor au fost însă infirmate prin declaraţiile părţii vătămate, precum şi prin declaraţiile martorilor.
Categorie articol: 

Comentarii