Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD si PNL Braila au batut palma, pentru o varianta de colegii uninominale

Reprezentantii principalelor trei partide din Braila s-au intilnit si au discutat diferite variante de impartire a judetului pe colegii uninominale, insa nu au ajuns la un rezultat care sa multumeasca toti participantii. Potrivit unor surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, daca PSD si PNL au agreat o varianta care, de altfel, a si fost inaintata spre aprobare comisiei parlamentare special constituite, PDL-ul are opinii putin diferite. Dincolo de aceste mici diferente de viziune, va prezentam astazi varianta PSD-PNL, care merge mai departe, la centru, ca propunere a judetului si care, deci, are cele mai mari sanse sa devina cea oficiala.
Colegiul 1 pentru Deputati cuprinde sectiile de votare 1 - 25, precum si sectiile de votare 89 si 90, 118 si 119, insumind circa 50.000 de alegatori. Mai exact, acesta cuprinde cartierele Radu Negru, Buzaului, Viziru I si III, Bariera, Lacu Dulce, Lacu Sarat si Colonia de la km 10.
Colegiul 2 pentru deputati cuprinde sectiile de votare de la 26 la 69, insumind circa 68.000 de alegatori. Acesta are in componenta cartierele Obor, Hipodrom, strada 1 Decembrie 1918, centrul istoric, Scolilor, Dorobantilor, Calea Calarasilor.
Colegiul 3 pentru deputati are arondate sectiile de votare de la 70 la 117, cu exceptia sectiilor 89 si 90 si insumeaza circa 76.000 de alegatori. El cuprinde Chercea, Brailita, Calea Galati, Vidinul, Soseaua Baldovinesti.
Colegiul 4 pentru deputati cuprinde localitatile : Vadeni, Silistea, Cazasu, Maxineni, Salcia Tudor, Racovita, Scortaru Nou, Rimnicelu, Gemenele, Romanu, Tudor Vladimirescu, Movila Miresii, Sutesti, Gradistea, Racovita, Visani, Ianca, Mircea Voda, Surdila Gaiseanca, Surdila Greci, Faurei, Jirlau, Galbenu, insumind 67.000 de alegatori.
Colegiul 5 pentru deputati cuprinde localitatile Insuratei, Chiscani, Zavoaia, Tichilesti, Dudesti, Frecatei, Baraganu, Marasu, Gropeni, Stancuta, Traian, Unirea, Ciresu, Ulmu, Bordei Verde, Viziru, Tufesti, Bertestii de Jos, Rosiori, Ciocile, Victoria, respectiv circa 56.000 de alegatori.
Asadar, cele cinci colegii se incadreaza in prevederile legii, care impun ca fiecare dintre acestea sa aiba intre 50.000 si 80.000 de alegatori.
In ceea ce priveste colegiile pentru senatori, acestea vor fi formate astfel: colegiul 1 Senat, din colegiile 1, 2 si 4 pentru deputati, iar colegiul 2 Senat, din colegiile 3 si 5 pentru deputati.
Dupa ce va trece prin filtrul comisiei parlamentare, care poate modifica distributia localitatilor si a cartierelor din municipiu, pe colegii, aceste propuneri vor fi inaintate Guvernului, care va avea ultimul cuvint, in ceea ce priveste impartirea teritoriului pe colegii uninominale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii