Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD respinge asigurările premierului că facturile la încălzire nu cresc pentru cei cu venituri mici

"Premierul României minte sau nu ştie faptul că o mare parte din subvenţie nu era acordată doar de către autorităţile locale, ci şi de către Guvern. La populaţie, factura care ajungea era înjumătăţită de aceasta subvenţie, împărţită aproape egal între primării şi Guvern. După ce Guvernul a tăiat total subvenţia, acum primăriile vor putea acoperi doar o parte din subvenţie, aşa cum au facut-o întotdeauna. Diferenţa se va simţi în buzunare, iar oamenii trebuie să ştie că autorul scumpirii este Guvernul", se arată într-un comunicat remis NewsIn.
Mai mult, PSD atrage atenţia că banii pentru ajutoare, deşi mai mulţi, nu pot acoperi subvenţia care era acordată până anul acesta şi este evident că facturile la întreţinere vor creştere inclusiv pentru cei cu venituri sub 786 de lei, plafon pe care premierul îl anunţase anterior.
"Emil Boc şi PDL mint acum populaţia, încercând să responsabilizeze primarii pentru o măsură dură şi negândită luată de Guvern. PSD cere PDL, lui Emil Boc şi Sebastian Lăzăroiu să îşi asume dezastrul social pe care îl va genera această măsură în următoarele luni. Boc şi PDL au condamnat milioane de români la frig, în scop politic", se mai arată în comunicat.
Social-democraţii consideră că afirmaţiile lui Emil Boc şi apelul către primari nu face decât să confirme că miza principală a acestei măsuri este "creşterea presiunii asupra primarilor din opoziţie", iar PDL "vrea să îi pedeapsească pentru că nu au votat culoare portocalie şi, totodată, să îi avertizeze că supliciul va continua, dacă vor face aceeaşi «greşeală» şi la viitoarele alegeri".
Premierul Boc a declarat vineri la Alba Iulia că primăriile care nu au dat bani pe "panseluţe" sau pe "prostii" şi şi-au modernizat centralele termice vor avea bani pentru ajutoarele de încălzire pentru populaţie. Miercuri, el a spus după aprobarea ordonanţei privind eliminarea subvenţiei pentru căldură, că familiile cu venituri sub 786 de lei pe membru nu vor avea o factură mai mare la încălzire dacă autorităţile locale contribuie cu cel puţin jumătate din valoarea ajutoarelor din 2010.
Categorie articol: 

Comentarii