Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD nu se dezminte

La adapostul fumului unei petarde zgomotoase si costisitoare cum este cea a Legii Pensiilor, si mizind, probabil, pe voturile batrinilor maguliti de atentia acordata brusc in ultima perioada de social-democrati, PSD-ul a lasat urma de bunavointa pe care a afisat-o atunci cind s-a aratat dispus sa puna umarul la fundamentarea unui nou cod electoral bazat pe votul uninominal.
Acordul transpartinic pentru sustinerea proiectului Asociatiei Pro-Democratia privind introducerea uninominalului a fost incalcat de PSD inca de la primele sedinte ale Comisiei de cod electoral. In dezacord cu pozitia deputatului Victor Ponta, singurul PSD-ist care a invocat respectarea intelegerii initiale, ceilalti doi social-democrati din comisie si-au folosit eforturile pentru a tergiversa dezbaterile si a bloca votul in comisie. Totul a culminat la ultima sedinta a Comisiei, cind pozitia PSD a dus la suspendarea dezbaterilor si la blocajul definitiv al votului uninominal. Si cu asta, basta. Guzganii de toate culorile, baronii locali si nationali, ciucii si hrebenciucii aproape ca si-au vazut visul cu ochii. Visul lor roz in care traiesc de 17 ani, acela de a urca perpetuu, pe liste, in fotoliile verzi din Parlament. De-acolo de unde isi pot face combinatiile si unde somnul este dulce si bine platit.
Lipsa de vointa a Partidului Social Democrat de a evolua blocheaza schimbarea intregii clase politice, clasa politica ce parea mai dispusa ca niciodata sa respecte vointa unui electorat satul pina peste cap de maniera aberanta prin care aceleasi figuri ajung, o data la patru ani, sa-si faca mendrele in Casa Poporului.
Sint convins, de altfel, ca pentru miscarile pe care le face acum PSD-ul in Comisia de cod electoral s-au bucurat guzganii din toate partidele.
Ei bine, mi-e din ce in ce mai greu sa cred ca, la urmatoarele alegeri, o sa putem vota oameni si nu liste si-mi mai ramine sa sper, poate, doar la faptul ca noua lege a pensiilor le va face cu ochiul veteranilor incaruntiti de la atita somn in Parlament.
Categorie articol: 

Comentarii